Miercuri, 18 Iulie 2018 13:21

Un miner a murit și altul a fost rănit, în urma surpării tavanului unei galerii, la Mina Lupeni

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi mineri au fost prinşi în subteran, miercuri, după ce tavanul unei galerii din mina Lupeni s-a surpat. Unul dintre bărbaţi a murit, iar cel de-al doilea a fost scos la suprafaţă şi se află în afara oricărui pericol, potrivit autorităților.

Preşedintelui Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Câmpean, a declarat, pentru Mediafax, că minerul mort este Gabriel Duleanţu, un bărbat de 42 de ani, care de 21 de ani lucra în subteran. Acesta era șef de schimb.

Bărbatul era căsătorit și avea un copil de 14 ani.

Cel de-al doilea ortac prins în subteran, raul Bărbat, a putut ieși pe picioarele lui din mină.

ITM Hunedoara a demarat o investigație în acest caz, iar joi vor începe audierile.

"Ministerul Energiei a evaluat starea tehnică a minei Lupeni, dar și dificultățile economice de acolo. Ca atare, am renotificat Comisia Europeană și aceasta a avizat programul propus de noi pentru închiderea minei Lupeni. La finalul acestui an va fi oprită definitiv activitatea de extracția de cărbune pentru ca, până în 2024, să fie realizate lucrările de ecologizare și închidere a acestei mine. Conform legii minelor sunt asigurate toate sumele necesare pentru întregul proces", a anunțat ministrul Energiei, Anton Anton, după tragedia de miercuri.

Acesta  precizat că, în urma eveniementului de la Lupeni, la fața locului a fost trimis Corpul de Control, care urmează să-i prezinte ministrului concluziile privind împrejurările în care s-a produs surparea tavanului galeriei.

Sursa foto: News.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.