Joi, 02 August 2018 15:49

Cel mai lung şi mai modern telescaun din vestul ţării a fost inaugurat pe Muntele Mic. Instalaţia a costat 5 milioane de euro

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Telescaunul Vâlsanu, cel mai lung şi mai modern telescaun din vestul ţării, a fost finalizat în luna iulie, când a fost şi autorizat de către CNCIR şi ISCIR.

Instalaţia se află pe Masivul Muntele Mic, din Munţii Ţarcu, şi este o investiţie privată a omului de afaceri Romeo Dunca, pentru care s-au cheltuit circa 5 milioane de euro, informează AdevărulProiectul lui Dunca este mult mai amplu şi trebuia să dea naştere unuia dintre cele mai moderne şi mari complexe turistice de iarnă din România, având în vedere şi faptul că zona este una dintre cele mai potrivite din ţara noastră pentru astfel de facilităţi. În urmă cu aproximativ un an, între investitor şi Primăria Turnu Ruieni, proprietarea terenului pe care Dunca îşi dezvoltă proiectul a izbucnit un conflict violent, care nu s-a stins nici astăzi, cele două părţi reproşându-şi reciproc că nu respectă cotractul de asociere, mai notează sursa citată.

Staţiunea Muntele Mic se află la altitudinea de 1525 m şi este propice practicării sporturilor de iarnă, fiind una dintre puţinele zone montane din ţară unde stratul de zăpadă persistă aproximativ 6 luni pe an. Precipitaţiile venite din nord-vest şi temperaturile scăzute, īnregistrate pe timp de iarnă, fac posibilă practicarea sporturilor de iarnă, din luna noiembrie, pānă īn luna mai.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.