Vineri, 09 Noiembrie 2018 12:49

Patru străini prinşi la vamă, în timp ce încercau să iasă din România ascunşi într-o dubă de marfă

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, au depistat trei cetăţeni irakieni şi un pakistanez, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi în compartimentul marfă al unei autoutilitare.

În data de 09.11.2018, în jurul orei 00.00, la P.T.F Nădlac II - Csanadpalota, s-a prezentat la ieşirea din ţară, cetăţeanul român P.P., în vârstă de 41 de ani, conducând autoutilitara marca Mercedes-Benz, înmatriculată în România.

Cu ocazia efectuării formalităţilor de frontieră, în baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al autoutilitarei, în urma căruia au descoperit, ascunşi în compartimentul marfă, în spatele unui ATV şi al unor bagaje, patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că trei dintre ei sunt cetăţeni din Irak şi unul din Pakistan, au vârste cuprinse între 19 şi 46 de ani şi sunt înregistraţi ca solicitanţi de azil în România.

Cu privire la cele meţionate mai sus, şoferul a declarat că a îmbarcat persoanele dintr-o benzinărie din municipiul Arad, urmând să le transporte în Italia, unde urma să primească 200 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul român, respectiv tentativă trecere ilegală a frontierei de stat față de cele patru persoane, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.