Joi, 27 Decembrie 2018 07:34

Copil de 6 ani în comă profundă, după ce s-a înecat în piscina unui complex acvatic

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un copil în vârstă de 6 ani este în comă după ce s-a înecat, miercuri, într-o piscină de la un complex acvativ din Deva. Copilul a fost resuscitat de angajaţii ştrandului şi dus la spital, unde a rămas internat la Terapie Intensivă, anunță Mediafax.

Medicul Călin Dumitrescu a declarat pentru sursa citată că victima se află în stare gravă.

 „Din datele pe care le am, este în comă profundă, internat la Terapie Intensivă. Până la sosirea echipajelor de ambulanţă, acestuia i-au fost aplicate manevre de resuscitare de către un turist şi angajaţii de la aqualand”, a spus Dumitrescu.

Potrivit reprezentanţilor Aqualand Deva, tragedia s-a produs într-un bazin de 1,6 metri, iar copilul a intrat în apă împreună cu un adult, iar apoi a fost lăsat nesupravegheat. În ajutorul lui ar fi sărit un salvamar şi o asistentă. „Copilul a venit împreună cu un unchi sau un bunic, au venit un grup de patru persoane. Era însoţit de doi adulţi. A intrat în bazinul pentru adolescenţi, a rămas nesupravegheat de cei cu care a venit la Aqualand, în condiţiile în care complexul are şi bazin dedicat copiilor, cu atât mai mult copiilor micuţi, de până în şapte – opt ani. Normal acolo trebuia să intre copilul. În ajutorul lui au sărit salvamarii şi asistentele, a fost scos, a fost resuscitat de asistente până a venit ambulanţa. Avea puls în momentul în care a plecat de la Aqualand cu Ambulanţa”, a declarat Corina Costea, managerul Aqualand Deva, pentru adevarul.ro.

Complexul Aqualand Deva este administrat de Serviciul Baze Sportive şi de Agrement, o structură a Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.