Vineri, 28 Decembrie 2018 12:37

Copilul care s-a înecat într-o piscină din Deva este grav afectat neurologic. Minute în șir, nimeni nu a observat că dispăruse

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Băiatul de 6 ani, care s-a înecat la Deva în a doua zi de Crăciun, este în stare gravă.  Acesta este grav afectat neurologic, scrie Digi 24, anunțând că a fost transferat cu un elicopter SMURD la spitalul de Pediatrie din Timişoara.

Nesupravegheat de cei doi adulți cu care a venit la complexul acvatic, băiatul a intrat singur în bazinul adânc de aproape un metru și jumătate, iar primii care și-au dat seama că ceva nu este în regulă cu acesta au fost turiștii aflați în apă.

Nimeni nu ştie cât timp a stat copilul sub apă. Un client al bazinului a fost cel care l-a observat şi l-a scos la suprafaţă, iar băiatul a fost preluat imediat de asistenta medicală din incinta complexului sportiv. Femeia a început manevrele de resuscitare, care au fost continuate apoi de medicii SMURD ajunşi la faţa locului. "Oamenii care se aflau în bazin au acţionat. Imediat l-au ridicat și au încercat cât mai repede să îl scoată din bazin", a declarat, potrivit sursei citate, Corina Costea, director Aqualand Deva.

După minute în şir de resuscitare, inima băiatului tot nu începuse să bată. Medicii de la SMURD au decis să-l transporte la unitatea de primiri urgenţe a spitalului din Deva, acolo unde starea copilului s-a agravat, iar băiatul a intrat în comă de gradul 4.

Adina Ștefănie Pera, manager Spitalul Județean de Urgență Deva, a spus că acesta este la Terapie Intensivă, afectat neurologic profund și se află în comă profundă.

Citiți și: Copil de 6 ani în comă profundă, după ce s-a înecat în piscina unui complex acvatic

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.