Ca să nu mai confunde consilierii metrii liniari cu mililitrii, toate proiectele care conţin prescurtarea "ml" au fost retrase pentru refundamentare

Ca să nu mai confunde consilierii metrii liniari cu mililitrii, toate proiectele care conţin prescurtarea "ml" au fost retrase pentru refundamentare

Moment unic în şedinţa de ieri a Consiliului Local. Oraşul a ratat de puţin ocazia să aibă stâlpi de 0,7 mililitri şi console de 2,5 mililitri, după ce proiectul care conţinea noua listă de tarife a fost retras pentru refundamentare. Problema a fost prescurtarea "ml", care le-a dat bătăi de cap consilierilor.

Având în faţă o listă cu noile tarife, o consilieră cu experienţă, probabil într-un moment de neatenţie, că altfel nu se explică, a citit "mililitri" în loc de "metri liniari". De vină, evident, nu e doamna, ci sunt leneşii care au scris documentul şi care au lăsat prescurtarea "ml". În hăhăielile rivalilor politici, un coleg de partid a încercat să-i atragă atenţia că n-are cum să fie vorba de mililitri într-o listă despre stâlpi şi indicatoare rutiere, femeia a avut un moment de ezitare, s-a uitat mai atent pe lista din faţa ei, dar a ajuns rapid la concluzia că ea citise corect. Că doar se scrie "ml", se citeşte "mililitri". Ca să fie sigură, i-a întins hârtia şi unei colege de lângă ea, arătându-i că "ml" scrie pe listă, convinsă că n-avea cum să se strecoare o greşeală într-un document care fusese pregătit de partid, pentru că partidul n-are cum să greşească.

Până la urmă, i s-a explicat că "ml" vine de la "metri liniari", într-un moment de revelaţie, în care probabil şi-a dat seama că până acum interpretase greşit şi prerscurtarea "kml", ceea ce înseamnă că nu au existat niciodată "kilomililitri", care, dacă staţi să vă gândiţi, oricum ar fi trebuit să fie doar "litri".

Proiectul, care în unele locuri conţinea tarife fixe, în altele "tarife estimative" a fost retras de pe ordinea de zi, pentru o mai bună fundamentare, după ce oricum fusese votat, dar noroc că sonorizarea în sală a fost extrem de proastă şi n-a apucat lumea să se prindă. Sursele noastre anunţă că, din acelaşi motiv, şi alte proiecte similare vor trece pe viitor printr-un proces de analiză mult mai serios, ca să nu mai pună consilierii în dificultate. De exemplu, şi prescurtarea "mm" va fi retrasă, după ce mai mulţi consilieri şi-au exprimat confuzia, nedumeriţi dacă vine de la milimetri sau Maramureş, la concertele de zilele oraşului nu se vor mai achiziţiona servicii de filmare în HD, de teamă să nu ajungă cameramanii taman în Hunedoara, iar blocurile expertizate tehnic nu vor mai fi încadrate în clase de risc seismic, că doar nu sunt nici la şcoală nici la gară.

Acesta este un pamflet, trebuie tratat ca atare, personajele care apar sunt ficţionale, iar orice asemănare cu persoane sau instituţii reale este întâmplătoare şi regretabilă.

Image
Image
Image