Duminică, 09 Septembrie 2018 11:16

Un membru PNL a ajuns vedetă-n partid, după ce efectiv a propus o soluţie la o problemă

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rumoare în Partidul Naţional Liberal, unde legenda unui membru simplu care, de nicăieri, a venit cu o soluţie la o problemă se răspândeşte într-un ritm uluitor, care bate pesta porcină şi gripa aviară la un loc. Obişnuiţi cu lamentări, critici, sesizări ale Avocatului Poporului, declaraţii de presă şi plângeri penale, liberalii au rămas mască în momentul în care şi-au văzut propriul coleg, un membru oarecare, găsind de unul singur, cu o maturitate nebănuită, o rezolvare la o problemă banală.

În acest caz concret, se stricase broasca la uşa de intrare în sediul judeţean, iar omul, membru de rând, fără funcţii publice, aflat întâmplător acolo pentru a-şi plăti cotizaţia, s-au uitat mirat cum colegii se dădeau de ceasul morţii şi a întrebat senin: "Vreți să repar eu yala?". S-a lăsat o linişte mormântală, urmată de un murmur, iar un liberal mai experimentat, care deja începuse să-i dicteze unei secretare o reclamaţie, a oftat prelung şi, încercând să-şi reprime o lacrimă, a cerut ca ziua respectivă să fie notată-n calendar. Legenda acestui om simplu, devenit erou peste noapte, un soi de Bear Grylls, un supravieţuitor înnăscut, s-a răspândit cu repeziciune în interiorul formaţiunii, ajungând până la urechile liderilor naţionali, care, potrivit surselor noastre, l-au chemat la Bucureşti ca să-l felicite personal şi să-i propună un post de europarlamentar.

"Nu îmi amintesc ultima oară când am întâlnit un membru PNL care să vină cu o soluţie, fie ea şi una banală precum schimbarea unei yale. Cred ca în ultimii ani ne-am complăcut în această stare, în opoziţie, şi am uitat că lumea așteaptă de la noi şi proiecte, nu doar critici. De fapt, dacă stau să mă gândesc bine, cred că sunt mai bine de 10 ani de când o tot ținem așa. De exemplu, noi acum suntem ferm convinşi că în 2009, la alegerile prezidenţiale, dacă ar fi venit şi cu proiecte concrete, Crin Antonescu ar fi fost ales, dar din păcate toată campania PNL a fost să-l «toace» pe Băsescu. În condițiile acestea, înțelegem cu toţii cât de important pentru partid este suflul proaspăt adus de acest membru devenit deja legendar", a comentat unul dintre liderii PNL.

În timp ce toţi membrii sunt cuprinşi de un nou descoperit entuziasm şi își ridică în slăvi colegul, singurii care au continuat să critice au fost reprezentanţii organizației Prahova. În prima fază, s-a crezut că a fost doar o reacţie de nemulţumire, pe motiv că Roberta Anastase ar pierde, astfel, orice şansă de a mai deveni europarlamentar la alegerile de anul viitor. Ulterior s-a aflat şi motivul complet. "Dacă ăsta e criteriul de promovare, păi la cât de des am schimbat noi yalele la uşa de intrare în sediul PNL Prahova, până acum unii dintre noi ar fi trebuit să fim cel puţin miniştri, poate chiar comisari europeni!", a comentat un membru vechi al organizației judeţene.

Acesta este un pamflet, trebuie tratat ca atare, personajele care apar sunt ficţionale, iar orice asemănare cu persoane reale este întâmplătoare şi regretabilă.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.