Luni, 15 Octombrie 2018 14:08

Eficienţă maximă: TCE a inventat autobuzul care merge pe două străzi în acelaşi timp

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A ieşit la iveală adevărul despre incidentul de săptămâna trecută, când un autobuz articulat al TCE Ploieşti s-a desfăcut în două bucăţi, în timp ce efectua o cursă pe traseul 5. Toată lumea s-a grăbit să critice hârburile din parcul auto al societăţii, însă, în realitate, nu a fost vorba de niciun accident, ci despre unul dintre ultimele teste, în cadrul unui proiect de cercetare ultrasecret care urmează să ducă la brevetarea unei tehnologii care va revoluţiona transportul public la nivel global. Este vorba despre autobuzul care poate să meargă simultan pe mai multe străzi şi, implicit, pe mai multe trasee.

Surse din cadrul Transport Călători Express spun că la acest proiect se lucrează de peste 20 de ani şi că ultimele teste s-au desfăşurat perfect. De fapt, ideea a apărut în momentul în care mecanicii fostei regii de transport public au constatat că nu vin bani pentru autobuze noi, aşa că au fost nevoiţi să improvizeze şi să găsească soluţiii prin care dintr-un singur autobuz disponibil să creeze mai multe autobuze mai mici. Ideea a evoluat, iar acum, după două decenii de cercetare, TCE urmează să breveteze autobuzul care se rupe singur în două bucăţi, capabile să circule independent, pe două străzi separate, pentru ca apoi să se reunească aproape de capătul de linie. "Nu ştiu dacă în vreun oraş care se respectă mai există autobuze cu burduf. Noi, la Ploieşti, am văzut potenţialul acestor autobuze şi le-am păstrat în uz tocmai pentru că se pot dezintegra foarte uşor în mai multe bucăţi, lucru care ne-a ajutat extrem de mult în timpul cercetărilor", a explicat managerul de proiect.

Odată brevetată, noua tehnologie va fi aplicată mai întâi la traseele care circulă pe Bulevardul Independenţei şi pe străzile paralele. Astfel, pe sensul dinspre centru spre sud, un autobuz va putea să circule simultan pe două străzi, respectiv Independenţei şi Bobâlna, şi pe nu mai puţin de 10 trasee, adică pe 1, 2, 2B, 30, 101, 32, 32B, 444, 444B şi 444C.

CITIŢI ŞI:

ANALIZĂ | Autobuzele din Ploieşti sunt atât de vechi că se rup în două pe stradă

Un autobuz vechi s-a rupt în două pe stradă, la Ploieşti. Vezi reacţia directorului TCE!

Acesta este un pamflet, trebuie tratat ca atare, personajele care apar sunt ficţionale, iar orice asemănare cu persoane reale este întâmplătoare şi regretabilă.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.