Luni, 22 Octombrie 2018 15:05

AŞA DA! Lucrările la fostul sediu al Tribunalului Prahova s-au încheiat mai devreme decât era anticipat, cu doar 20 de luni întârziere

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Uite că se poate! Contractul de lucrări pentru consolidarea fostei clădiri a Tribunalului Prahova, care va găzdui, pe viitor, Judecătoria Ploieşti, este dat ca exemplu la nivel naţional, după ce s-a încheiat cu mult mai devreme decât s-ar fi putut aştepta până şi cele mai optimiste persoane din Ministerul Justiţiei. Practic, lucrările s-au finalizat la începutul acestei toamne, cu mai puţin de 20 de luni peste termenul contractual iniţial, deci, după toate standardele din România, în grafic, ba chiar un pic mai devreme.

Efectiv, lucrările ar fi trebuit demerate din 2012, însă au început abia în ianuarie 2015, din nou conform graficului obişnuit, fără vreo întârziere ieşită din comun. Iniţial, termenul de finalizare a fost de 24 de luni, ceea ce însemna, în teorie, că în ianuarie 2017 Ministerul Justiţiei, care are calitatea de beneficiar, trebuia fie să inaugureze clădirea, fie să anunţe un termen şi mai final decât termenul final iniţial. În septembrie 2018, cu o întârziere care s-a încadrat în grafic, şantierul s-a încheiat, iar Judecătoria Ploieşti s-a mutat în clădirea proaspăt renovată.

Ministerul Justiţiei dă acest contract ca exemplu la nivel naţional şi speră ca aplicarea lui ca ghid de bune practici în domeniu să impulsioneze şi lucrările la viitorul Palat al Justiţiei din Ploieşti, începute la mijlocul anilor '90 şi unde întârzierile depăşesc cu puţin graficul estimat.

Acesta este un pamflet, trebuie tratat ca atare, personajele care apar sunt ficţionale, iar orice asemănare cu persoane sau instituţii reale este întâmplătoare şi regretabilă.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.