Adrian Dobre a anunţat public că nu va mai candida pentru Primăria Ploieşti

Adrian Dobre a anunţat public că nu va mai candida pentru Primăria Ploieşti

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a anunţat joi după-amiază, într-o conferinţă de presă, că nu va mai candida pentru un nou mandat la alegerile locale din acest an. Dacă până acum câteva săptămâni se arăta încrezător în şansele sale la un al doilea mandat, edilul a făcut un pas în spate, mascat sub forma unuia în faţă, anunţând că doreşte să îşi folosească din postura de parlamentar experienţa acumulată.

Declaraţia a fost făcută joi de edil, în timpul unei conferinţe organizate la sediul Primăriei. După anunţ, Adrian Dobre a vorbit despre experienţa acumulată că prefect şi ulterior primar şi despre proiectele europene pregătite în mandatul său, declarând că-şi a ajuns la concluzia că o funcţie de parlamentar îi va permite să ajute mai mulţi oameni.

"Am fost prefect, am câștigat experiență în această calitate, am câștigat experiență și ca primar și consider că pot să o folosesc în continuare în folosul mai multor autorități și al mai multor comunități decât comunitatea ploieșteană. Asta fără a lăsa deoparte comunitatea ploieșteană, care reprezintă pentru mine cel mai mare interes. Aici m-am născut, aici am crescut și am foarte mulți prieteni, știu care sunt nevoile actuale ale Ploieștiului și nu numai ale Ploieștiului. Știu care sunt nevoile comunităților atunci când vorbim de proiecte pe fonduri europene, știu care sunt piedicile, știu care este legislația care trebuie modificată, cunosc toate aceste aspecte, problemele legate de mediu. Nu trebuie să uităm că, în momentul de față, un lucru extrem de important este negocierea pentru noul exercițiu bugetar european 2021 - 2027. Din experiența pe care o am, știu că este foarte important să facem o serie de modificări astfel încât autoritățile locale să poată accesa mult mai repede, să beneficieze și să poată implementa mult mai repede proiecte cu finanțare europeană. De aceea, și în urma discuțiilor pe care le-am avut la nivelul partidului, am decis să merg în zona Parlamentului, fie în Senat, fie în Camera Deputaților, și să-mi folosesc experiența pe care o am în momentul de față și în folosul altor edili care, cu siguranță, din mandatul următor, vor fi cu precădere liberali", a spus Adrian Dobre în timpul conferinţei.

Neoficial, primarul liberal încearcă o ieşire din scenă elegantă, în contextul unor zvonuri mai vechi cu privire la scăderea încrederii colegilor în şansele sale de a fi reales.

 

Image
Image
Image