fbpx

ALEGERI 2020 | Cine vor fi cei 27 de consilieri locali din Ploieşti în viitorul mandat

ALEGERI 2020 | Cine vor fi cei 27 de consilieri locali din Ploieşti în viitorul mandat

Rezultatele alegerilor de duminică arată că, în Ploieşti, Consiliul Local va avea o configuraţie cu 13 consilieri de la PNL, 5 de la Alianţa pentru Prahova, 5 de la USR-PLUS, 2 de la Prahova în Acţiune şi 2 de la ALDE.

Cum lista de candidaţi a PNL fusese deschisă de Andrei Volosevici, e limpede că acesta îşi va prelua mandatul de primar, iar numărătoarea va începe de la locul doi încolo şi până la 14. Alianţa pentru Prahova a avut o listă în "fermoar", deschisă de Pro România, astfel că acest partid va avea trei membri în viitorul Consiliu Local, iar PSD doar doi. O situaţie interesantă se regăseşte şi la USR-PLUS, unde, conform negocierii dintre cele două partide, tocmai primii cinci de pe listă au fost de la USR, abia pe locul al şaselea, neeligibil la acest moment, fiind primul reprezentant al PLUS, de altfel candidatul lor la Primărie, Răzvan Enescu. La ALDE sunt unele lucruri neclare. Conform numărătorii parlalele, partidul ar avea dreptul la două mandate, însă cei care deschid lista, adică Emil Calotă şi Cătălin Beciu, s-au aflat şi pe lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean, ceea ce înseamnă că ar avea posibilitatea să opteze şi că nu e obligatoriu să-i vedem în calitatea de consilieri locali. E foarte probabil să-l revedem mai degrabă pe Paul Palaş în Consiliul Local Ploieşti. Mai departe sunt două scenarii. Unul care spune că se vor retrage şi Calotă şi Beciu, dar şi candidatul de pe locul al patrulea, fostul consilier judeţean Constantin Nemeş, ceea ce ar însemna că medicul Raluca Ancghelache ar urma să depună jurământul. Şi un alt scenariu care spune nu numai că Emil Calotă ar urma să fie consilier, dar ar fi şi nişte discuţii ca el să fie ales viceprimar.

Desigur, în situaţia în care un consilier îşi pierde, indiferent de motiv, mandatul sau renunţă, legea spune că intră în consiliu următorul candidat, în ordinea listei de la alegerile locale. Astfel, trecând peste speculaţii, până când candidaţii şi partidele vor lua o hotărâre, iată configuraţia la care putem să ne aşteptăm pentru Consiliul Local Ploieşti din mandatul 2020-2024:
1 Daniel Nicodim (PNL)
2 Radu Simionescu (PNL)
3 Simona Uţă (PNL)
4 Zoia Staicu (PNL)
5 Aurelian Tudor (PNL)
6 Vlad Frusina (PNL)
7 Valentin Săbău (PNL)
8 Horia Popovici (PNL)
9 Valentin Marcu (PNL)
10 Gheorghe Sârbu (PNL)
11 Gheorghe Popa (PNL)
12 Iulian Bolocan (PNL)
13 Nicoleta Ştefan (PNL)
14 Cristian Ganea (Pro România)
15 George Botez (PSD)
16 Bogdan Lupu (Pro România)
17 Robert Vîscan (PSD)
18 Anca Agapie (Pro România)
19 Mihai Poliţeanu (USR)
20 Magdalena Trofin (USR)
21 Mihai Tonsciuc (USR)
22 Costel Andreescu (USR)
23 Anca Popa (USR)
24 Emil Calotă (ALDE)
25 Paul Palaş (ALDE)
26 Răzvan Stănciulescu (Prahova în Acţiune)
27 Cristina Toma-Cochinescu (Prahova în Acţiune)

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.