Alianţa USR-PLUS şi-a stabilit candidaţii la alegerile parlamentare din Prahova

Alianţa USR-PLUS şi-a stabilit candidaţii la alegerile parlamentare din Prahova
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Reprezentanţii USR şi PLUS au stabilit ordinea pe viitoarele liste de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Deputatul Dan Rădulescu, ales în 2016 de la USR, nu mai apare pe liste, în timp ce actualul parlamentar George Marussi e pe locul doi la Senat, unul care, cu emoţii, s-ar putea dovedi eligibil. Apar pe liste şi noul consilier local Mihai Poliţeanu, preşedintele USR Prahova, şi Răzvan Enescu, preşedintele PLUS Prahova şi candidat al alianţei la Primăria Ploieşti.

La Camera Deputaţilor, înţelegerea dintre cele două partide a fost ca PLUS să aibă prima nominalizare, USR poziţiile 2 şi 3, iar după aceea să fie o listă "în fermoar". Astfel, viitorii candidaţi vor fi, în ordine, Andrei Lupu, de la PLUS, de altfel membru în forul de conducere la nivel naţional, Mihai Poliţeanu, preşedintele USR Prahova, Mihai Sandu, purtătorul de cuvânt al USR Prahova şi consilier la cabinetul parlamentar al lui Dan Barna, Răzvan Enescu, preşedintele PLUS Prahova, George Bacheş, propus de USR Ploieşti, iar de aici în jos, să ne fie cu iertare, nu prea mai contează. Acestea sunt locurile bătute în cuie, potrivit unor surse din interiorul alianţei, care spun că pe poziţiile inferioare e posibil să mai apară modificări până la definitivarea listelor de candidaturi, în condiţiile în care au existat unele supărări şi retrageri.

La Senat, algoritmul e inversat, cu USR ocupând primele două poziţii şi primul candidat de la PLUS abia pe locul 3, unul care ar deveni eligibil numai în scenariul unui scor record obţinut de alianţă în Prahova şi al unor rezultate infinit sub aşteptări ale PNL şi PSD. Candidaţii desemnaţi sunt Aurel Oprinoiu, George Marussi, ambii de la USR, Silvia Dofin, de la PLUS, Magdalena Trofin, de la USR, aceasta din urmă fiind oricum eligibilă pentru un mandat de consilier local în Ploieşti. Calculele actuale indică faptul că alianţa se poate aştepta la un singur mandat de senator, din totalul de cinci puse la bătaie în Prahova. Contează, evident, ce rezultat va obţine USR-PLUS, contează şi ce vor face PNL şi PSD şi, într-o mai mică măsură, PMP sau ALDE.

Reprezentanţii celor două formaţiuni au început deja strângerea de semnături pentru susţinerea candidaturilor.

Image