Alianța Dreapta Unită și-a desemnat candidații pentru Consiliul Județean și Primăria Ploiești

Alianța Dreapta Unită și-a desemnat candidații pentru Consiliul Județean și Primăria Ploiești
Deputatul George Ionescu, președintele Forța Dreptei Prahova, va fi candidatul Alianței Drepta Unită la președinția Consiliului Județean (Foto: Arhiva Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Alianța Dreapta Unită, formată din USR, Forța Dreptei și PMP, și-a desemnat candidații pentru Primăria Ploiești și președinția Consiliului Județean Prahova.

Cele două posturi au fost împărțite între USR și Forța Dreptei. Astfel, candidatul alianței pentru președinția Consiliului Județean va fi deputatul George Ionescu, președintele Forța Dreptei Prahova. Pentru funcția de primar al municipiului Ploiești, candidatul desemnat va fi Răzvan Enescu, de la USR, în prezent consilier local.

Răzvan Enescu a candidat și în 2020 pentru Primăria Ploiești, la momentul respectiv din partea alianței USR-PLUS.

Dreapta Unită va avea candidaturi comune în toate localitățile din Prahova

Anunțul a fost făcut de Cristian Apostol, membru USR și vicepreședinte al Consiliului Județean. Acesta a mai precizat, într-o conferință susținută vineri la sediul USR Prahova, că restul candidaturilor din județ ar urma să fie stabilite săptămâna viitoare.

Alianța Dreapta Unită a stabilit și candidaturile pentru funcțiile de consilieri județenei și consilieri locali la Ploiești. Pe lista de candidați pentru CJ, primele poziții vor fi dominate de USR, urmând ca PMP să aibă, în urma negocierilor din alianță, locurile 2 și 8, iar Forța Dreptei locul 5. Pentru Consiliul Local Ploiești, Forța Dreptei va avea locul 4, iar PMP locul 5.

„Săptămâna aceasta au fost desemnați candidații atât la președinția Consiliului Județean, în persoana domnului George Ionescu, președintele Forța Dreptei Prahova, cât și Răzvan Enescu, colegul nostru din USR, care este acum candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Ploiești. Negocierile pentru toate localitățile județului sunt începute deja și probabil vor fi finalizate săptămâna viitoare”, a declarat Cristian Apostol, care a respins ferm discuțiile despre posibilitatea susținerii unor candidați din afara Alianței Dreapta Unită, după ce Mihai Polițeanu, candidat independent la Primăria Ploiești, făcuse un apel public către mai multe partide pentru a-l susține.

„Începând din acest moment, orice discuții despre un alt candidat susținut de către Alianța Dreapta Unită la nivelul municipiului Ploiești - pentru că am văzut diverse opinii și solicitări ale altor candidați - sunt finalizate. Alianța are acum un candidat pentru Primăria Ploiești, un candidat cu șanse și cu care vom merge mai departe fără alte posibilități de a discuta de alianțe sau diverse alte scenarii”, a mai declarat Cristian Apostol.

Acesta a vorbit și despre situația din orașul Breaza, unde primarul Bogdan Novac, până de curând președintele USR Prahova, tocmai și-a dat demisia din toate funcțiile din partid, iar zvonurile sunt că ar urma să candideze de la PNL, Apostol respingând această variantă.

Image