Blocaj în Coaliție privind comasarea alegerilor din 2024

blocaj comasarea alegerilor
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

PSD şi PNL nu au ajuns luni la un acord privind comasarea alegerilor locale cu europarlamentare şi a celor parlamentare cu prezidenţialele. Neînțelegerile ar porni de la stabilirea unui candidat pentru prezidențiale.

În lipsa unei înţelegeri între cele două partide, alergerile ar urma să aibă loc la termen, dar singura dată stabilită până acum este 9 iunie, ziua pentru europarlamentare.

„Situația este complicată și tensionată în interiorul Coaliției. PSD solicită tranșarea tuturor candidaturilor, inclusiv pentru alegerile prezidențiale în schimb, liberalii încearcă o decizie doar pe comasarea alegerilor locale cu europarlamentare. Comasarea s-ar putea anula, iar alegerile să se desfășoare toate la termenul prevăzut de lege”, susțin surse politice din ambele partide pentru HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, la masa negocierilor PSD solicită un acord și o decizie pe toate cele patru tipuri de alegeri și împărțirea tuturor candidaturilor în Coaliție. Mărul discordiei care blochează discuțiile ar fi de fapt candidatura la alegerile prezidențiale. PSD îl dorește Marcel Ciolacu drept candidatul Coaliției la alegerile prezidențiale din decembrie, în timp ce liberalii vor să fie Nicolae Ciucă. În acest context există foarte mari șanse ca alegerile locale să nu fie comasate cu cele europarlamentare și toate scrutinele să se desfășoare la termen. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, la sediul partidului, înainte de şedinţa de coaliţie pentru discutarea variantelor de comasare a alegerilor şi a calendarului acestora, că PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale, argumentând că așa este sănătos pentru democraţie.

Potrivit surselor citate de News.ro, o nouă ședință PNL va avea loc marți seară, iar o nouă întâlnire a Coaliției este programată pentru vineri.

 

 

 

Image