fbpx

Bogdan Nica, despre plecările la ALDE: "PNL a rămas doar o siglă, oamenii care sunt acum nu mă reprezintă"

Image
Image

Medicul Bogdan Nica, fost preşedinte al Autorităţii de Sănătate Publică Prahova, fost preşedinte la nivel naţional al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor şi, mai recent, fost consilier personal al primarului Ploieştiului, a trecut de la PNL la ALDE şi anunţă că în această perioadă mai mulţi oameni "de calitate" au făcut sau urmează să facă acelaşi pas. El spune că Partidul Naţional Liberal a devenit o "anexă a Palatului Cotroceni", şi-a pierdut o mare parte din identitate şi a ajuns să fie condus de oameni care strică imaginea formaţiunii. Politicianul s-a arătat foarte nemulţumit de relaţia cu liderii actuali din PNL Prahova şi în special PNL Ploieşti şi a afirmat, după trecerea la ALDE, că este "interesat şi de Parlamentul European".

”În momentul de faţă nu a fost o decizie grea să părăsesc PNL. Din păcate, pentru mulţi oameni, Partidul Naţional Liberal a rămas o siglă. Oamenii care sunt în prezent şi care fac sau strică imaginea partidului nu mă mai reprezintă. Am ales ALDE din mai multe motive. O dată pentru că este un partid liberal şi eu mă simt şi mă consider în continuare liberal, doi, consider că principiile şi valorile pe care se bazează acest partid, în speţă, a pune drepturile şi libertăţile şi respectarea persoanei şi a proprietăţii înaintea statului, sunt nişte principii corecte. Prea multe partide şi-a făcut PR din a susţine anumite instituţii de forţă. Ele trebuie să existe, trebuie să funcţioneze, dar legal şi discret”, a declarat Bogdan Nica, într-un interviu acordat pentru Realitatea de Prahova.

Referitor la trecerile la ALDE din ultimele zile, politicianul a mai precizat că "va fi un număr foarte mare, dar nu atât numărul contează, ci calitatea unor oameni". "E vorba de oameni care au făcut parte din PNL când era PNL şi nu o anexă a Palatului Cotroceni, e vorba de oameni care vin din alte părţi, dar şi din fostul Partid Democrat Liberal. Oameni de calitate, serioşi, care nu au probleme în a-şi asuma deschis opţiunea politică şi care cred în ceea ce spune Călin Popescu Tăriceanu şi ceea ce susţine ALDE", a mai explicat Bogdan Nica pentru Realitatea de Prahova.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Adrian Dobre: ALDE face presiuni asupra aleşilor locali PNL, nu trebuie să mai existe aşa ceva

Mai mulţi membri PNL Ploieşti trec în bloc la ALDE. "Nu e nicio pierdere", spune Adrian Dobre

Graţiela Gavrilescu, despre primarul Ploieştiului: Un "dobritoc" cu o pălărie mai mare decât poate duce

Plecarea sa din PNL a dat naştere unor controverse mari în mediul politic, transpuse şi în mediul online, pe reţeaua de socializare Facebook fiind distribuit în ultimele zile un clip de promovare în care politicianul, pe vremea în care era în Partidul Naţional Liberal, îl ironiza pe Călin Popescu Tăriceanu. Bogdan Nica le-a răspuns tot pe Facebook celor care l-au atacat sau înjurat, declarând că este "tăbăcit în luptea de acest gen" şi criticându-l şi pe primarul Dobre, preşedintele PNL Ploieşti, după conferinţa de presă în care acesta anunţa că ALDE face presiuni asupra unor aleşi liberali. "Vizibil în pană de idei dar foarte agresivi în exprimare, evident că postările domniilor lor reflectă panica şi lipsa de bun-simţ", a mai scris acesta despre reacţiile foştilor colegi din PNL.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.