Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, despre candidatura lui Radu Oprea: "Are un potenţial de creştere foarte mare"

Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, despre candidatura lui Radu Oprea: "Are un potenţial de creştere foarte mare"

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a dezvăluit pentru "Telegrama" motivele pentru care senatorul Radu Oprea a fost propus de organizaţia municipală pentru a candida la Primăria Ploieşti, în urma unei competiţii interne cu viceprimarul Cristian Ganea. Toader spune că blocajele ultimilor ani din administraţia ploieşteană i-au afectat imaginea lui Ganea şi că Radu Oprea, deşi în sondaje avea notorietate mai scăzută, are "un potenţial de creştere mult mai mare".

Declaraţia, făcută joi pentru "Telegrama" de preşedintele PSD Prahova şi al Consiliului Judeţean, vine în contextul în care, marţi după-amiază, PSD Ploieşti l-a propus pe senatorul Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, să candideze pentru funcţia de primar al municipiului, la alegerile care, cel mai probabil, vor avea loc pe 27 septembrie. Bogdan Toader a amintit că s-au făcut mai multe sondaje de opinie, care i-au vizat pe Radu Oprea şi pe viceprimarul Cristian Ganea.

"Tot ce s-a întâmplat negativ în Primărie în acest mandat a fost decontat atât de primarul Dobre, cât şi de viceprimarul Ganea. Oricât s-a străduit Cristian Ganea, imaginea lui a fost afectată, chiar dacă a avut multe proiecte, a avut de exemplu un rol important în promovarea proiectelor pentru refacerea podului de lemn şi pentru consolidarea pasajelor subterane din Bariera Bucureşti, încă din perioada în care fusese viceprimar cu atribţii de primar. Din păcate, imaginea negativă a Primăriei s-a răsfrâns şi asupra sa. La aceste lucruri se adaugă faptul că Radu Oprea în notorietate nu stătea atât de bine, dar avea un potenţial de creştere mult mai mare conform sondajului de opinie. Competiţia a fost una prietenească", a declarat Bogdan Toader.

Propunerea lui Radu Oprea trebuie validată şi de către organizaţia judeţeană, fiind de aşteptat ca şedinţa pe această temă să se ţină la începutul săptămânii viitoare. Pe lângă desemnarea lui, organizaţia municipală a întocmit şi o listă cu 30 de nume pentru Consiliul Local, listă care cuprinde actualii aleşi dar şi unele surprize şi care va fi dezbătută în perioada următoare, pentru stabilirea ordinii viitorilor candidaţi.

Image
Image
Image