Cristian Ganea riscă să-şi piardă funcţia de viceprimar al Ploieştiului. PSD sesizează Prefectura

Cristian Ganea riscă să-şi piardă funcţia de viceprimar al Ploieştiului. PSD sesizează Prefectura

Partidul Social Democrat urmează să sesizeze Prefectura Prahova, solicitând emiterea unui ordin pentru încetarea mandatului viceprimarului municipiului Ploieşti, Cristian Ganea, după ce acesta a demisionat din partidul de pe lista căruia candidase în 2016 şi s-a înscris în Pro România.

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat marţi pentru "Telegrama" că formaţiunea a depus deja o sesizare cu privire la consiliera locală Sanda Dragulea, care a părăsit partidul şi a anunţat public că susţine echipa candidatul PNL la Primăria Ploieşti, Andrei Volosevici. Toader a mai declarat că astăzi urmează să fie transmisă şi sesizarea cu privire la Cristian Ganea. Conform noului Cod administrativ, un ales local care îşi părăseşte partidul îşi pierde funcţia, pentru asta fiind nevoie ca prefectul să emită un ordin de încetare a mandatului, în contextul în care, în vechea legislaţie, până să apară codul, constatarea încetării mandatului în cazul consilierilor locali şi al viceprimarilor trebuia făcută de către restul consiliului, prin vot, lucru care putea da naştere unor întârzieri de durată, în unele cazuri extreme şi de ordinul lunilor.

În schimb, cei trei primari din Prahova care până acum au anunţat public că părăsesc Partidul Social Democrat, urmând să candideze din partea PNL, nu riscă să îşi piardă mandatele, pe motiv că, oficial, nu şi-au depus demisia la partid, mai spune Bogdan Toader.

"Deja am făcut sesizare la Prefectură pentru Sanda Dragulea şi, bineînţeles, astăzi va fi şi pentru domnul Cristian Ganea. Termenul este de maxim 30 de zile. În cazul primarilor despre care s-a discutat în presă nu există demisii scrise, faptul că au făcut nişte anunţuri pe Facebook este cu totul altceva, momentan ei sunt membri PSD, cel puţin în acte", a explicat preşedintele PSD Prahova.

Image
Image
Image
Image