Cătălin Drulă a fost ales președintele USR, din primul tur

Cătălin Drulă a fost ales președintele USR, din primul tur
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Fostul ministru Cătălin Drulă a fost ales președintele USR din primul tur al alegerilor interne, cu 12.967 de voturi, reprezentând 71,3% din numărul total de voturi exprimate.

Alegerile s-au desfăşurat online, pe durata a patru zile, iar prezenţa totală, la finalul perioadei de votare, a fost de 77,2%, raportată la numărul de membri cu drept de vot, potrivit informaţiilor oficiale comunicate de reprezentanţii USR.

Cătălin Drulă, ales preşedinte USR pentru următorii 4 ani

"Am cerut un mandat clar și partidul mi l-a dat. Pentru a face opoziție pe bune actualei puteri falimentare, pentru organizare și seriozitate, pentru a da premierul României în 2024. USR a trecut prin etape firești de dezvoltare. O mișcare civică, cetățenească. Intrarea în parlament și consilii locale. Lupta cu Dragnea. Confirmarea în alegeri. Guvernarea. Este timpul unei noi epoci în evoluția acestui partid. Cea de maturitate și stabilitate", a afirmat Cătălin Drulă, în primul mesaj transmis după confirmarea rezultatului final din alegerile interne.

În alegerile pentru președinția USR, Cătălin Drulă a avut cinci contracandidați, Cătălin Teniță a obținut 2.706 voturi (14,8%), Octavian Berceanu 2.041 de voturi (11,2%), George Ungureanu 163 (0,9%), Miroslav Tașcu Stavre 138 (0,76%) şi Alexandru Kiss 97 (0,53%). Rezultatul votului pentru președinția USR va fi validat în cadrul unui congres online ce va avea loc pe 16 iulie. Mandatul lui Cătălin Drulă la conducerea partidului va fi de patru ani.

Alegerile interne din Uniunea Salvaţi România au loc după ce Dacian Cioloş, cel care a ocupat funcţia de preşedinte în urma fuziunii dintre USR şi PLUS, a demisionat din partid, fiind urmat şi de o parte dintre foştii colaboratori.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

(Foto: G4Media)

Image