Dăncilă răspunde la amenințările lui Dragnea: ”Nu îmi este teamă”

Viorica Dăncilă, premierul României şi preşedintele executiv al PSD, a declarat miercuri, la Bacău, că nu se teme că va fi schimbată din funcţie, în replică la avertismenul pe care i l-a dat marți Liviu Dragnea, care îi transmisese că ar trebui să nu uite pentru ce a fost propusă în funcția de premier. Totodată, șeful Guvernului susține în continuare că nu este de acord cu numirea unui alt cabinet prin Parlament, fără avizul președintelui. 

„Nu îmi este teamă. Întotdeauna când te duci pe o funcţie ştii că va veni şi ziua în care pleci, dar în momentul în care pleci, trebuie să ai certitudinea că ai făcut ceea ce trebuie. Este normal ca partidul să monitorizeze ceea ce face Guvernul pentru că suntem un guvern politic. Avem susţinerea partidului, a preşedintelui, şi este normal să fim monitorizaţi”, a declarat Viorica Dăncilă. Aceasta a mai spus că va încerca să îşi convingă colegii din Comitetul Executiv al PSD să susţină remanierea şi nu restructurarea Guvernului. „Este normal să avem un Comitet Executiv în care să vorbim şi despre realizările programului de guvernare, despre modul în care s-a raportat Executivul la această foaie de parcurs şi obiectivele din programul de guvernare, să vorbim despre ceea ce vom face cu cele trei portofolii: remaniere sau restructurare. Eu sper să îi conving pe colegii din Comitetul Executiv ca să nu mergem pe restructurare, deci îmi menţin punctul de vedere”, a precizat Viorica Dăncilă.
Întrebată dacă va respecta decizia Comitetului Executiv al PSD în cazul în care acesta va stabili restructurarea Guvernului, Dăncilă a răspuns: „Vom discuta în Comitetul Executiv”. Dăncilă a precizat că programul de guvernare a fost îndeplinit în procent de 73%.
PE ACEEAŞI TEMĂ:
„Cred că îndeplinirea programului de guvernare în procent de 73% este un lucru bun şi cred că va fi apreciat de partid. Avem o foaie de parcurs, avem obiective în programul de guvernare cu termene, fiecare ministru ştie termenele şi aşa cum cerem în teritoriu, ca pentru fiecare lucrare să existe o foaie de parcurs şi termene bine stabilite, şi pentru miniştrii cabinetului există aceeaşi abordare. În funcţie de îndeplinirea lor, vedem dacă un ministru pe portofoliul respectiv şi-a îndeplinit programul sau nu şi, bineînţeles, primul-ministru care conduce Executivul”, a mai precizat premierul, citat de Digi 24.
Image
Image
Image