Demersuri inițiate de senatorul Iulian Dumitrescu și prefectul de Prahova, după reclamațiile fermierilor din județ privind efectele utilizării rachetelor antigrindină

Demersuri inițiate de senatorul Iulian Dumitrescu și prefectul de Prahova, după reclamațiile fermierilor din județ privind efectele utilizării rachetelor antigrindină
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Senatorul Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, s-a întâlnit, zilele trecute, cu fermieri din județ, după ce aceștia au reclamat consecințele secetei din ultimele luni, acuzând totodată că fenomenul ar fi favorizat și de utilizarea rachetelor antigrindină.

"Am participat la o întâlnire organizată de Prefectura Județului Prahova cu o delegație de fermieri – cultivatori de cereale din județ, principala temă de discuție fiind cea a secetei extreme care lovește puternic agricultura din România.

Fermierii prahoveni susțin că seceta este favorizată și de rachetele antigrindină lansate în județ, care gonesc norii aducători de ploaie. Ori de câte ori ANM a anunțat un cod de precipitații, au fost lansate rachete antigrindină și ploaia a fost alungată, susțin aceștia. Fermierii cer ca, în perioade de secetă extremă, să nu mai fie lansate rachete antigridină în Prahova", a declarat senatorul Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL pentru mediul de afaceri și societate civilă.

Parlamentarul a anunțat că, împreună cu Cristian Ionescu, prefectul de Prahova, a decis să ia legătura cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în subordinea căruia se află Sistemul Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (SNACP) și Unitatea pilot de combatere a căderilor de grindină din Prahova pentru a identifica soluții care să vină în sprijinul fermierilor din județ.

În cadrul aceleiași întâlniri au fost abordate și teme precum despăgubirile pe care statul român le va acorda pentru culturi afectate de secetă, problemele legate de sistemul de irigații și lipsa asigurărilor pentru culturile afectate de secetă. "Întâlnirile cu agricultorii vor continua și am convingerea că vom reuși împreună să rezolvăm problemele cu care aceștia se confruntă", a transmis Iulian Dumitrescu.

 

Image