Diana Șoșoacă este printre politicienii cu cea mai mare notorietate la acest moment, potrivit unui nou sondaj realizat de INSCOP

sondaj inscop notorietate
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

INSCOP a publicat, luni, rezultatele unui sondaj care a măsurat notorietatea mai multor politicieni. Clasamentul este deschis de șeful statului, TOP 3 fiind completat de Gabriela Firea și Diana Șoșoacă. Potrivit sociologilor, rezultatele arată capacitatea mare de viralizare a mesajelor ultra-radicale.

 

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 23 octombrie - 2 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3 %, la un grad de încredere de 95%.

Rezultatele sondajului:

Klaus Iohannis - notorietate de 99,2% 

Gabriela Firea - 94%

Diana Şoşoacă - 93,5%

Mircea Geoană - 93,3%

Marcel Ciolacu - 92,5%

Nicolae Ciucă - 87,7%

George Simion - 84,9%

Sorin Grindeanu - 72,9%

Cătălin Predoiu - 55,7%.

”Notorietatea liderilor politici este primul indicator relevant pentru evaluarea capacităţii unui lider politic de a candida în alegeri. Clasarea preşedintelui Klaus Iohannis pe primul loc, cu 99% dintre respondenţi care declară că au auzit de preşedintele României nu este o surpriză. Nici plasarea pe locul doi a Gabrielei Firea, fostul primar general şi o personalitate activă în spaţiul public în ultimii douăzeci şi cinci de ani nu surprinde. Pe de altă parte, faptul că 93.5% dintre respondeţi declară că au auzit de Diana Şoşoacă arată capacitatea de viralizare a mesajelor ultra-radicale. O notorietate ridicată nu înseamnă însă automat şi un nivel de încredere mare. Pe de altă parte, o norietate medie sau mică, dincolo de dezavantajul implicit, oferă şi oportunitatea construirii favorabilităţii pe termen lung”, explică, potrivit News.ro, Remus Stefureac, director INSCOP Research.

 

 

Image