După "despărţirea" de la guvernare, PSD şi ALDE rămân în alianţă la nivel local

Deşi ALDE a ieşit de la guvernare şi a anunţat că va trece în opoziţie şi că va vota moţiunea de cenzură îmăpotriva actualului Executiv, relaţia cu PSD-ul se menţine bună la nivel local. În Prahova, surse din ambele formaţiuni anunţă că se va păstra colaborarea, atât la nivelul Consiliului Judeţean, cât şi în consiliile locale.

Surse din ALDE au precizat pentru Telegrama că "ruptura" anunţată la nivel central nu va afecta şi colaborarea din Prahova. Cel puţin nu pentru moment. Aceeaşi poziţie e confirmată şi de liderii PSD. Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, Bogdan Toader, a declarat că a avut discuţii cu omologul său de la ALDE, Graţiela Gavrilescu, şi că lucrurile nu se vor schimba în Prahova. "Aşteptăm reacţia clară a celor de la ALDE, să vedem ce se va întâmpla. După ce am aflat de această distanţare a aliatului nostru cu care am început guvernarea, am avut discuţii pentru perioada următoare, pe plan local, cu doamna Gavrilescu, şi am stabilit că vom merge în continuare în alianţă, aşa cum am mers în faţa electoratului în 2016, propunând un program de guvernare local de care trebuie să ne ţinem cât mai intens, atât la nivelul municipiului Ploieşti, cât şi la nivelul Consiliului Judeţean Prahova. Proiectele comune vor merge înainte", a declarat, marţi, Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova şi al Consiliului Judeţean.

Aceeaşi poziţie e confirmată şi la nivelul Ploieştiului, unde preşedinţii organizaţiilor municipale de la PSD şi ALDE, Cristian Ganea şi respectiv George Pană, ocupă de altfel şi cele două funcţii de viceprimari. "Pe plan local am avut o colaborare foarte bună şi aşa vom continua, nu se schimbă nimic", a confirmat Cristian Ganea.

Image
Image
Image
Image