Fiul Doinei Cornea refuză invitaţia lui Iohannis de a participa, în 20 mai, la o ceremonie de comemorare a Revoluţiei

Leontin Iuhas, fiul disidentei anticomuniste Doina Cornea, refuză invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a participa, în 20 mai, la o ceremonie publică de comemorare a Revoluţiei din Decembrie 1989.

Refuzul respectiv apare într-un mesaj publicat de Leontin Iuhas pe Facebook, menționând și faptul că nu înţelege care este motivul pentru care un astfel de eveniment are loc în luna mai. 

În același mesaj Leontin Iuhas spune că cele câteva săptămâni de închisoare comunistă pe care le-a făcut doar pentru că și-a exprimat, alături de mama sa, solidaritatea cu muncitorii braşoveni nu-i dau dreptul să intre în categoria victimelor comunismului.

Fiul Doinei Cornea mai spune că nu înţelege care este motivul pentru care o ceremonie dedicată Revoluţiei din Decembrie 1989 are loc în luna mai și se întreabă dacă nu cumva motivele sunt electorale. El îi transmite președintelui Klaus Iohannis că nu vrea să participe la un miting electoral și nici la o ceremonie în care există riscul ca victimele regimului comunist să fie sărbătorite tocmai de torţionarii lor.

Sursă foto TVR.RO.

Image
Image
Image