Florin Cîţu: Am trimis demisiile miniştrilor USR PLUS şi propunerile de interimari la Palatul Cotroceni

Florin Cîţu a confirmat miercuri că a trimis la Preşedinţie demisiile depuse cu o zi în urmă de miniştrii USR PLUS. Demisiile şi interimatele devin efective după ce preşedintele Klaus Iohannis semnează decretele în acest sens, care apoi sunt publicate în Monitorul Oficial.
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri dimineaţă că a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS şi propunerile de interimari la Palatul Cotroceni.

 Potrivit News.ro, Florin Cîţu a confirmat miercuri că a trimis la Preşedinţie demisiile depuse cu o zi în urmă de miniştrii USR PLUS. Demisiile şi interimatele devin efective după ce preşedintele Klaus Iohannis semnează decretele în acest sens, care apoi sunt publicate în Monitorul Oficial.

Co-preşedintele USR Dan Barna a declarat, marţi după-amiază, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că acesta i-a spus că demisiile miniştrilor USR PLUS nu ajunseseră la Palatul Cotroceni până la momentul întâlnirii lor, dar că atunci când vor veni, le va accepta. Întrebat dacă a discutat cu premierul Florin Cîţu, Barna a afirmat că i-a dat acestuia un mesaj luni seară, dar nu a primit răspuns.

Alianţa USR PLUS deţinea în Guvern portofoliile Justiţiei, Sănătăţii, Cercetării, Proiectelor Europene, Transporturilor şi Economiei. Postul de ministru al Justiţiei a rămas deja vacant după revocarea lui Stelian Ion.

Prim-ministrul Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Dan Vîlceanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu şi ministrul Energiei Virgil Popescu sunt numele vehiculate pentru a asigura interimatul la ministerele deţinute de reprezentanţii USR PLUS.

Premierul Cîţu ar urma să preia ministerul Proiectelor Europene, deţinut de Cristian Ghinea. De altfel, la sfârşitul săptămânii trecute, Cîţu a afirmat că, dacă Ghinea pleacă, va prelua el ministerul pentru a se asigura că lucrurile merg înainte şi va accelera procedura pentru a se asigura că vom avea aprobat PNRR.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu ar putea asigura interimatul la Ministerul Cercetării, deţinut anterior de Ciprian Teleman, dar este vehiculat şi numele ministrului Mediului Tanczos Barna, iar ministrul Finanţelor Dan Vîlceanu, pe cel al Transporturilor, care a fost coordonat de Cătălin Drulă.

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila este luat în calcul pentru interimatul la Sănătate, iar ministrul liberal al Energiei Virgil Popescu ar putea prelua Ministerul Economiei, portofoliu deţinut de Claudiu Năsui.

Sursă foto News.ro.

Image