Joi, 22 Februarie 2018 12:30

Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL pentru mediul de afaceri, despre revoluția fiscală: "60% dintre patroni, nevoiți să concedieze"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Îngrijorare mare în mediul de afaceri, pe fondul măsurilor aferente revoluției fiscale. Președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, care deține și funcția de prim-vicepreședinte PNL pentru mediul de afaceri, a atras atenția asupra concluziilor alarmante ale unui studiu care a vizat impactul majorării salariului minim și a transferului contribuțiilor asupra afacerilor mici.

"E a nu ştiu câta oară când aud, chiar din zona asociativă a mediului de afaceri, că niciun agent economic din ţară nu a primit cu satisfacţie bulibăşeala de măsuri fiscale. Dimpotrivă! Aflu, fără prea mare surprindere, că 1 din 2 agenţi economici trebuie să concedieze oameni, pentru că majorarea artificială a salariului minim şi revoluţia fiscală, le-au adus, fără nicio justificare, creşterea costurilor cu peste 25%, dintr-o singură lovitură. Pentru cei mai mulţi, nu e o opţiune: ori concediază, ori închid afacerea. Rămân la convingerea că neşansa a făcut să avem un guvern PSD, total incompetent, chiar într-un moment economic favorabil, atunci când ar fi trebuit să sprijinim agentul economic român să fie mai puternic, mai competitiv, mai dinamic pe piaţa europeană", a transmis Iulian Dumitrescu, referindu-se la rezultatele studiului citat.

Acestea au fost prezentate de Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), într-un interviu acordat ziare.com.  "Nu mai puţin de 80% dintre angajatori au declarat că au întâmpinat dificultăţi în ceea ce priveşte creşterea salariului minim al angajaţilor. În plus, 1 din 2 antreprenori a apreciat că va fi nevoit să concedieze între 1 şi 5 angajaţi în urma aplicării acestei măsuri. În condiţiile în care media de angajaţi pe IMM este de 2,5, este destul de evident faptul ca parte dintre aceste societăţi s-ar putea închide în urma disponibilizărilor. Dacă la începutul anului trecut, 2 întreprinzători din 3 susţineau că nu vor trece contribuţiile de la angajator la angajat, între timp lucrurile s-au schimbat şi IMM-urile se conformează. Până acum, 7 din 10 IMM-uri au transferat deja contribuţiile. Nu mai puţin de 60% dintre antreprenori au declarat, însă, că au întâmpinat dificultăţi în acest proces", a precizat Florin Jianu, pentru sursa citată.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.