Luni, 05 Martie 2018 14:28

Congres PSD: Organizaţia Prahova trimite 118 delegaţi la şedinţa de sâmbătă

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 10 martie este programat Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat, şedinţă la care urmează să fie discutate, printre altele, statutul formaţiunii politice şi programul de guvernare. Evenimentul, văzut de analişti ca o încercare de consolidare a poziţiei preşedintelui social democrat, Liviu Dragnea, ar putea aduce şi o schimbare a unor lideri regionali din PSD. Luni, în pregătirea Congresului Extraordinar, liderii formaţiunii s-au reunit la Palatul Parlamentului în ședința Comitetului Executiv Național, pentru a decide dacă la finalul săptămânii vor organiza şi alegeri pentru funcțiile de vicepreședinți, dar și pentru cea de președinte executiv, intens disputată. Organizaţia Prahova a anunţat deja că şi-a desemnat delegaţii la congres şi şi-a reafirmat susţinerea publică pentru Dragnea.

"PSD Prahova și-a desemnat delegații pentru Congresul extraordinar al PSD! Organizația județeană PSD Prahova a aprobat propunerile de modificare a statutului PSD și cei 118 delegați la Congresul PSD care va avea loc pe 10 martie la București. Totodată, PSD Prahova își reafirmă încrederea și sprijinul total pentru președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Congresul din 10 martie își propune ca principale teme de dezbatere modificări ale Statutului, dar și o redefinire a Programului de Guvernare și stabilirea unui program de dezvoltare pe termen lung pe toate domeniile esențiale", se arată într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a organizaţiei judeţene. Toţi membrii Comitetului Executiv Judeţean vor lua parte la această şedinţă, aici fiind incluşi parlamentarii formaţiunii şi liderii filialelor şi ai organizaţiilor de seniori, femei sau tineret. Alături de ei, pe 10 martie vor ajunge la Bucureşti şi toţi primarii şi viceprimarii din Prahova, o sumedenie de consilieri judeţeni, dar şi toţi consilierii locali din Ploieşti, anunţă surse din PSD Prahova.

Luni, la ora 11.00, la Palatul Parlamentului, liderii PSD s-au reunit în ședința Comitetului Executiv Național, pentru a decide dacă la Congresul Extraordinar vor organiza alegeri pentru funcțiile de vicepreședinți, dar și pentru cea de președinte executiv, intens disputată, informează Realitatea TV. Liviu Dragnea a propus alegerea a 16 vicepreședinți,pe regiuni, dar cu o condiție, să se respecte paritatea: să fie propuși o femeie și un bărbat din fiecare regiune. În schimb, aceast decizie aduce multe nemulțuiri în PSD, întrucât liderii se consideră nedreptățiți, Codrin Ștefănescu sau Cătălin Rădulescu fiind doar câțiva dintre ei. Totodată, potrivit unor surse realitatea.net, Nicoale Bădălău nu va mai candida pentru nicio funcție.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.