Vineri, 08 Iunie 2018 15:32

Peste 7.000 de prahoveni, aşteptaţi sâmbătă la mitingul PSD-ALDE

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La aşa-zisul miting de susţinere a coaliţiei de guvernare programat sâmbătă, oficial dedict luptei împotriva abuzurilor din sistemul de justiţie, este aşteptată prezenţa a circa 200.000 de participanţi din întreaga ţară, potrivit cifrelor oficiale. Tot oficial, reprezentanţii PSD Prahova au anunţat că din judeţ vor participa la această manifestaţie peste 6.000 de oameni, în timp ce ALDE anunţă alţi 1.200 de prahoveni.

La PSD Prahova, astăzi se făceau ultimele calcule, planul fiind ca sâmbătă după-amiază din judeţ să pornească spre Capitală câteva zeci de autocare. În total, se aşteaptă prezenţa a peste 6.000 de oameni, cel puţin 1.000 dintre aceştia fiind din Ploieşti, a precizat preşedintele organizaţiei judeţene, Bogdan Toader. "Am luat decizia ca plecarea, inclusiv la nivelul Ploieştiului, să se facă din mai multe zone, n-are rost să ne strângem într-un singur loc, ar fi însemnat să punem oamenii pe drumuri ca să plecăm încolonaţi. Estimăm că vom ajunge în Bucureşti în jurul orei 18.00. Mitingul va începe de la 20.00", ne-a declarat preşedintele PSD Prahova. Social democraţii s-au pregătit cu steaguri şi pancarte, totodată tipărind şi autocolante de circa 12 pe 12 centimetri, cu mesajele "Jos statul paralel!" şi "Stop abuzurilor în Justiţie" şi care au în centru o portocală tăiată, aluzie la porecla fostului procuror DNA Ploieşti Mircea Negulescu, acuzat că ar fi fabricat dovezi şi intimdat martori în mai multe dosare în care a cercetat nume grele din mediul politic prahovean şi nu numai.

La rândul lor, colegii de coaliţie de la ALDE anunţă că vor participa cu alţi 1.200 de membri şi simpatizanţi la mitingul împotriva statului paralel, planul fiind ca autocarele care pleacă din tot judeţul, probabil 24 la număr, să se grupeze la Buda, în zona Centurii de Vest a Ploieştiului, de unde să pornească încolonate spre Bucureşti.

În zilele dinaintea acestui miting, în spaţiul public au circulat zvonuri privind existenţa unor presiuni, făcute de membri ai celor două formaţiuni politice asupra unor angajaţi din instituţii publice sau societăţi cu capital de stat, informaţii dezminţite de liderii celor două partide, dar şi de conducerea acestor structuri de stat.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.