Vineri, 08 Iunie 2018 16:09

Demisie din PNL Ploieşti. Un consilier părăseşte partidul, după ce fusese acuzat că trage stânga

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scandal în organizaţia Ploieşti a Partidului Naţional Liberal. Propusă pentru excludere, Paulica Drăguşin, consilier municipal ales de pe listele formaţiunii în 2016, şi-a dat astăzi demisia din partid. În aceeaşi zi era programată şi o şedinţă a forului de conducere al PNL Ploieşti, în care, potrivit surselor noastre, urma să fie pusă în discuţie excluderea consilierei.

Ruptura s-a produs în timpul şedinţei Consiliului Local de la finalul lunii mai, când votul favorabil dat de consilierul PNL a fost decisiv pentru aprobarea unui proiect legislativ propus de PSD şi ALDE cu privire la procedurile obligatorii în privinţa organizării teraselor de întâmpinare, festivalurilor şi localurilor de alimentaţie publică. Cunoscut, pe scurt, ca regulamentul pentru terase, documentul fusese propus în repetate rânduri până atunci şi respins de fiecare dată la vot, în condiţiile în care, fiind un proiect de hotărâre care vizează domeniul public, avea nevoie de aprobarea din partea a cel puţin două treimi dintre consilierii municipali. Votul Paulicăi Drăguşin, disimulat iniţial sub forma unei neatenţii, a înclinat balanţa şi i-a înfuriat pe colegii acesteia din PNL, care au acuzat-o de trădare. Neoficial, cum toate calculele arătau că PSD şi ALDE aveau nevoie şi de acordul liberalilor pentru a promova proiectul, acest regulament pentru terase se transformase, în ultimele luni, într-un soi de monedă de schimb în cadrul negocierilor politice dintre cele două tabere, un soi de "ne blocaţi voi te miri ce proiect, vă blocăm şi noi proiectul cu terasele". Tot neoficial, acuzată că a călcat strâmb, consiliera locală urma să fie exclusă din PNL, discuţiile fiind programate astăzi. Paulica Drăguşin a confirmat că a demisionat din partid, fără a preciza motivele.

Conform legii, retragerea sprijinului politic echivalează şi cu pierderea mandatului de consilier, însă nu e obligatoriu ca acest lucru să se întâmple urget, pentru că aceeaşi lege spune că încetarea mandatului se constată, prin vot, de către majoritatea consilierilor în funcţie. Au mai existat situaţii în care diverşi consilieri excluşi din partidele lor au mai rămas câteva luni în funcţii.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.