Joi, 11 Octombrie 2018 15:24

Roberta Anastase: Domnul Dragnea are o energie nesfârşită în a încerca să modifice legislaţia încât să-i fie lui bine

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Propunerea preşedintelui PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, de eliminare completă a pragului minim de prezenţă necesar pentru validarea unui referendum stârneşte reacţii critice, mulţi politicieni sau analişti amintind că tot acesta susţinuse şi reducerea respectivului prag de la 50% la 30%. Nu putem să nu remarcăm, în acest context, şi faptul că, în viziunea liderilor PSD, la referendum nu e nevoie de un prag minim, dar la abuzul în serviciu este. Revenind la subiectul referendumului, deputatul de Prahova Roberta Anastase, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a comentat ironic propunerea lansată de Liviu Dragnea.

"Observ că domnul Dragnea are o energie fără de sfârşit în a încerca să modifice legislaţia încât să-i fie lui bine. Vă amintesc că tot el a modificat pragul pentru referendum de la 50% la 30%. Acum a fost o manifestare civică. Nu a fost un boicot, a fost o opţiune a oamenilor de a nu se prezenta la vot la un referendum pe care, apropo, Liviu Dragnea şi l-a asumat iniţial", a comentat Roberta Anastase, în cadrul unei conferinţe de presă organizate joi la sediul PNL Prahova.

Reacţia vine după ce Liviu Dragnea afirmase la începutul săptămânii că existenţa unui prag minim necesar pentru validarea unui referendum este de natură să genereze blocaje şi poate "inhiba" populaţia să iasă la vot. Preşedintele PSD a mai afirmat că oricum acest cvorum se raportează la un număr nerealist de potenţiali votanţi înscrişi în listele electorale permanente, în condiţiile în care, în realitate, mulţi români sunt plecaţi demult din ţară şi nu îşi mai exercită dreptul de vot.

MAI MULTE DETALII AICI:

Dragnea vrea eliminarea pragului la referendum: "Eu am spus asta în mai multe rânduri"

În aceeaşi declaraţie, Liviu Dragnea mai afirmase că boicotarea votului la referendum este pedepsită prin lege, "dar nimeni aplică" sancţiuni.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.