Miercuri, 05 Decembrie 2018 10:54

PNL a propus în plen revocarea din funcţie a lui Dragnea şi Iordache

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liberalii au propus miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, revocarea preşedintelui acestui for, Liviu Dragnea, şi a vicepreşedintelui Florin Iordache.

„Aţi condus şedinţa de plen de declaraţii politice în afara Regulamentului, întrucât Biroul permanent a desemnat-o pe doamna Mihălcescu să conducă sesiunea de declaraţii politice şi, dacă se schimbă preşedintele de şedinţă, plenul este suveran. Ar fi trebuit să supuneţi votului plenului preşedintele de şedinţă. Există la Biroul permanent o solicitare de revocare a domnului Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte al Camerei pe motive de încălcare a Constituţiei. Propunerea de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost respinsă în Bp, ceea ce este în afara Regulamentului pentru că Bp ar fi trebuit să o transmită plenului. Aşadar, astăzi vă solicităm ca pe ordinea de zi de plen să fie înscrise două solicitări de revocare: a preşedintelui Liviu Dragnea şi a vicepreşedintelui Florin Iordache", a spus liderul grupului PNL de la Cameră, Raluca Turcan.

Toţi aleşii PSD au fost convocaţi şi nu au voie să părăsească plenul Camerei. Opoziţia pregăteşte o ofensivă pentru modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor. Cel mai probabil această modificare se referă la posibilitatea înlăturării lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor.

Ofensiva PNL și USR se pare că stagnează, deoarece pentru suplimentarea pe ordinea de zi cu cele două cereri este nevoie de acordul tuturor liderilor grupurilor parlamentare, iar în acest moment PSD se opune.

În plus, în regulamentul Camerei Deputaților se arată că aceste cereri pot fi depuse doar de partidul care l-a propus pe președinte sau pe vicepreședinte. 

O variantă pentru revocarea lui Liviu Dragnea și Florin Iordache ar fi schimbarea regulamentului. Însă, această modificare trebuie să treacă întâi de Comisia de Regulament, să fie avizată și apoi adoptată prin votul în Camera Deputaților.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.