Miercuri, 05 Decembrie 2018 14:17

Incertitudine în Parlament: Opoziţia afirmă că Dragnea şi Iordache nu mai sunt lideri ai Camerei. Reacţia PSD

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scandal în Camera Deputaților. PNL a cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectelor de revocare din funcție a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache. Acesta din urmă a refuzat să supună la vot propunerile, susținând că nu sunt regulamentare. Opoziția susține că cei doi nu mai sunt la șefia Camerei Deputaților și a invocat o hotărâre a CCR, care spune că plenul Parlamentului este suveran, dar și precedentul Roberta Anastase din 2012.

El a respins faptul că Opoziția a reușit înlăturarea lui din funcția de vicepreședinte și a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, argumentând că propunerea de revocare nu putea fi pusă pe ordinea de zi, deoarece singurii care puteau cere acest lucru erau social-democrații.

Reprezentanții Opoziției au ieșit la declarații. „Majoritatea a fost spulberată“, a spus Raluca Turcan. „Toate partidele de opozițe - PNL, USR, PMP, Pro România, deputații neafiliați și minoritățile - au reușit să reinstituie democrația și respectul față de lege în această instituție atât de importantă“, a mai spus liderul grupului parlamentar liberal.

„Astăzi s-a văzut că majoritatea nu mai există“, a adăugat Dan Barna. „Moțiunea de săptămâna viitoare devine cu adevărat o moțiune importantă”, a mai anunțat președintele USR.

„În acest moment, Liviu Dragnea și Florin Iordache sunt foști lideri ai Camerei Deputaților“, a precizat Eugen Tomac, președintele PMP.

Deocamdată este incert dacă Liviu Dragnea și Florin Iordache mai conduc Camera Deputaților, deoarece președintele de ședință a refuzat să supună la vot cererile Opoziției, iar aceștia au votat cu mâinile ridicate. PNL, USR și PMP invocă o decizie a CCR care spune că plenul este suveran.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.