Luni, 04 Februarie 2019 12:39

Cioloș și Barna au bătut palma pentru Alianța 2020 USR+PLUS

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Uniunea Salvaţi România şi formaţiunea Plus, lansată de fostul premier Dacian Cioloş, anunţă un parteneriat în perspectiva alegerilor europarlamentare din acest an, a celor locale şi în special a celor parlamentare din 2020. „S-a născut principala forță de opoziție: Alianța 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru e România. Acum ai cu cine!”, este mesajul postat pe paginile de Facebook ale celor două formațiuni politice.

„Pornim cu premise bune, cu 7.000 – 8.000 de membri la USR, cu peste 8.000 de membri deja în PLUS”, a declarat Dacian Cioloș. Este „un prim pas pentru un proiect care să se împlinească la alegerile parlamentare din 2020, când să putem oferi o majoritate politică care să schimbe România în bine”, a adăugat fostul premier, citat de Digi 24.

Liderul PLUS a mai spus, după întrunirea Comitetului Politic al USR, că ideea în această alianţă este să nu fie prezentată doar o listă de candidaţi, ci echipe pentru aceşti candidaţi. "Eu candidez pentru prima dată. Îmi asum această candidatură până la capăt. Candidez pentru prima dată dar, evident, vin cu o anumită experienţă, inclusiv în funcţii de responsabilitate guvernamentală, dar avem foarte mulţi tineri care nu doar au candidat pentru prima dată, care abia s-au înscris în politică, s-au implicat în politică de câteva luni şi sunt oameni care vor căpăta experienţă politică alături de cei care vor căpăta mandate în Parlamentul European, chiar dacă sunt tineri care sunt în a doua jumătate a listei. Pentru că intenţia noastră este să mergem nu doar cu candidaţi care să obţină mandate de europarlamentar, dar acei candidaţi să meargă cu echipe, cu oameni tineri pe care îi vor lua de pe liste", a spus Cioloş.

Alianța va avea reprezentanți în secțiile de votare la următoarele alegeri, cele europarlamentare, mai notează Digi 24. Anunțul vine la scurt timp după ce USR și PLUS au decis să candideze împreună la alegerile europarlamentare din 2019. Iar Dacian Cioloş va deschide lista USR-PLUS pentru Parlamentul European, a anunțat liderul USR, Dan Barna.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.