Marți, 05 Februarie 2019 14:12

Primarul Ploieştiului, despre noul tarif la termoficare: "Oamenii din PSD mint de îngheaţă apele"

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Continuă contrele după ce, săptămâna trecută, Consiliul Local Ploieşti a aprobat, cu voturile consilierilor PSD şi ALDE, majorarea de tarif la termoficare. Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, primarul Adrian Dobre i-a atacat pe reprezentanţii celor două formaţiuni care au majoritatea în forul legislativ local, spunând că prin ultimele decizii, care au vizat tariful pentru gigacalorie, dar şi salubritatea şi salariile din administraţia locală, aceştia au dat dovadă de iresponsabilitate. Principala ţintă a acuzelor primarului a fost preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, acuzat că nu s-a ocupat de menţinerea în bună stare a centralei termice de la Brazi şi că acum vrea să-i cedeze "un hârb" Primăriei Ploieşti.

Reacţia vine după ce, în şedinţa de joi, Bogdan Toader să oferise să-i cedeze municipalităţii CET-ul, "cu toate pierderile", iar primarul reclamase că autorităţile judeţene nu şi-au respectat obligaţiile asumate încă din 2004. "M-am uitat pe declaraţiile date la acel moment, când toată lumea spunea că avem cel mai performant sistem de termoficare din ţară. Se spunea că autorităţile i-au cedat operatorului un Mercedes. Acum, el a ajuns să aibă pierderi de 40% în producţie şi pe reţeaua primară, care ţin de Consiliul Judeţean. Consiliul Judeţean nu şi-a respectat obligaţiile, nu a urmărit investiţiile pe care operatorul susţine că le-a făcut, nu a asigurat întreţinerea acestui mercedes, iar astăzi a ajuns să aibă un hârb", a comentat, marţi, primarul Ploieştiului.

"Au fost foarte multe declaraţii în ultimele zile legate de sistemul de termoficare şi constat cu foarte multă mirare că metoda de a minţi cu nonşalanţă pe care am văzut-o la nivelul Ministerului Finanţelor se foloseşte şi la Ploieşti şi în judeţul Prahova în general. Oamenii din PSD mint de îngheaţă apele. Observ o lipsă de responsabilitate a oamenilor din administraţie, şi mă refer aici la domnul preşedinte Toader, care uită să spună că instituţia pe care o conduce nu şi-a respectat obligaţiile contractuale. Se contrazice singur, pentru că în nişte declaraţii anterioare a spus că este de acord cu constituirea unui operator nou, în parteneriat cu Primăria Ploieşti. Acum spune că nu este de acord şi înţeleg de ce CJ Prahova a tergiversat procedura de înfiinţare a unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară prin care se poate constitui această nouă societate", a mai declarat primarul Adrian Dobre.

MAI MULTE DETALII AICI:

VIDEO | Consiliului Judeţean se oferă să-i cedeze Primăriei Ploieşti CET-ul de la Brazi şi respinge propunerea pentru un operator comun de termoficare

VIDEO | Majorare de tarif la gigacalorie, aprobată după un scandal uriaş în Consiliul Local Ploieşti

"În principiu, nu mă deranjează să preia municipiul Ploieşti această centrală de producţie, însă nu în condiţiile actuale", a mai afirmat Adrian Dobre, criticând conducerile din ultimii ani ale Consiliului Judeţean Prahova, pe care le acuză că nu au urmărit investiţiile făcute în acest domeniu.

El a criticat Consiliul Judeţean, unde tot consilierii PSD-ALDE au o majoritate confortabilă, şi pentru contractul de ridicare a gunoaielor. "Avem probleme şi pe salubritate, unde, la fel, Consiliul Judeţean se ocupă. În continuare Ploieştiul se află sub asediul gunoaielor. Eu înţelesesem că un partid social ar trebui să îi apere pe cetăţeni. Ei bine, în Prahova există un paradox, pentru că reprezentanţii Partidului Social Democrat se ocupă de creşteri de tarife", a mai criticat Adrian Dobre.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Reacţii la cald! Ce spun taberele din Primăria Ploieşti despre majorarea tarifului la gigacalorie

Primarul a afirmat şi că reprezentanţii PSD mint şi în privinţa subvenţiei, care va fi acordată doar pentru sezonul rece: "În restul lunilor, ploieştenii vor fi nevoiţi să plătească tariful întreg, la valoarea majorată, pentru apa caldă".

Preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a anunţat că va susţine astăzi o conferinţă de presă, pe tema termoficării.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.