Marți, 12 Februarie 2019 12:15

Deputatul de Prahova Cătălina Bozianu: "PSD-ALDE a respins în bloc amendamentele noastre la proiectul de buget pe zona de administrație locală"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cătălina Bozianu, deputat PMP de Prahova și președinte a organizației județene a partidului, a dezvăluit cum au decurs, luni, discuțiile din comisiile reunite pentru administrație publică. Aceasta acuză că parlamentarii coaliției aflate la guvernare au respins "în bloc" cele peste 1.000 de amendamente depuse de PMP, formulate în baza solicitărilor venite din teritoriu, de la primari.

"Ieri după-amiază, am asistat la încă un episod care dovedește atât lipsa de interes a guvernării Dragnea-Dăncilă pentru dezvoltarea României, cât și disprețul PSD față de dezbaterea parlamentară. Deputații și senatorii PSD-ALDE din comisiile reunite pentru administrație publică au respins, în bloc, amendamentele noastre la proiectul de buget de stat pe zona de administrație locală. Partidul Mișcarea Populară a depus 1021 de amendamente care vizau atât finanțarea unor obiective de investiții ale comunităților locale (dezvoltarea infrastructurii, baza materială a educației), pe care eu și colegii mei le-am formulat pe baza cerințelor primarilor din județele pe care le reprezentăm în Parlament, cât și alocarea de fonduri pentru obiectivele naționale prevăzute chiar în programul de guvernare al PSD! De pildă, investiții în extinderea rețelei de canalizare la sate, sau construcția de creșe și grădinițe în același mediu rural", a arătat Cătălina Bozianu.

Parlamentarul de Prahova subliniază că, "după ce a întârziat aproape trei luni întocmirea proiectului de buget, Guvernul Dragnea-Dăncilă împiedică acum Parlamentul să-l dezbată la modul serios și aplicat. Avem mult prea puțin timp pentru studierea și discutarea proiectului și pentru dezbaterea amendamentelor" și apreciază că "modul în care procedează majoritatea parlamentară reprezintă nu doar o sfidare a instituției Parlamentului, ci și o sfidare a românilor care plătesc taxe și impozite în această țară".

Cătălina Bozianu consideră că, "în anul electoral, Guvernul Dragnea-Dăncilă a făcut un buget catastrofal, orientat către pomeni electorale, și nu către investiții, pe care vrea să-l impună fără dezbatere".

"Respingerea amendamentelor PMP la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice arată disprețul PSD față de nevoile reale ale comunităților locale din România și față de românii pe care i-au mințit cu propriul program de guvernare", a concluzionat președintele PMP Prahova.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.