Marți, 12 Martie 2019 10:14

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, remarcă sincronizarea dintre Dragnea și Erdogan: "Care erau şansele să propună în acelaşi timp aprozare cu preţuri reglementate la legume şi fructe"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, senator și prim-vicepreședinte PNL pentru mediul de afaceri și societatea civilă, a comentat, marți, pe pagina sa de Facebook, declarațiile recente făcute de Liviu Dragnea, cu privire la agricultură, oprindu-se asupra similitudinilor între politicile inițiate de Erdogan, în Turcia, și cele propuse de liderul PSD în țara noastră, căreia îi prevede un viitor marcat de o "economie suprareglementată, în care statul este un jucător supradimensionat şi ineficient".

"Turcia a intrat în recesiune, iar Erdogan a cerut instalarea unor standuri cu fructe şi legume la preţuri reglementate de stat. Iată că minţile luminate se întâlnesc la un moment dat şi gândesc la fel. Care erau şansele ca Dragnea şi Erdogan să propună în acelaşi timp aprozare cu preţuri reglementate la legume şi fructe? Se dovedeşte încă o dată că Dragnea are o gândire erdoganistă, încercând să facă din România o Turcie în interiorul UE, împrumutând ideile autoritariste ale sultanului de la Ankara.

Intrarea în recesiune a Turciei arată că respingerea valorilor pieţei libere, lupta cu Occidentul şi represiunea continuă a mediului de afaceri (idei pe care le vântură şi Dragnea, Vâlcov şi Teodorovici) conduc o ţară la criză economică.

Același lucru se va întâmpla şi în România dacă actuala putere va continua războiul cu mediul de afaceri privat: o economie suprareglementată, în care statul este un jucător supradimensionat şi ineficient va ajunge repede în blocaj", a comentat senatorul PNL de Prahova Iulian Dumitrescu.

Reacția acestuia vine ca urmare a declarațiilor făcute de Liviu Dragnea acum o zi.  "Ni s-a spus mereu că nu avem ce să facem. Păi de ce, că până la a pune mâinile pe piept chiar avem ce să facem, adică să folosim acest pământ pe care îl are România, inteligent și cu patriotism. Adică de ce nu putem să refacem rețeaua de aprozare în România?. O să urle mulți acum, că e comunism. Nu, nu. Nu e păcat ca producătorii români să nu poată să vândă marfa lor în magazinele care funcționează în România? Nu e o rușine națională asta? Să îi văd că țipă și pentru asta", a susținut Dragnea.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.