Marți, 19 Martie 2019 13:05

PSD Ploieşti: "Primarul Dobre Adrian îi lasă pe ploieșteni fără apă caldă și fără căldură"

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PSD îl acuză pe primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, că este principalul vinovat pentru criza în care a ajuns municipalitatea în privinţa sistemului de termoficare, fără o soluţie anunţată oficial, cu un pic mai mult de o lună înainte de expirarea contractului cu actualul operator. Într-un comunicat de presă semnat de viceprimarul Cristian Ganea, preşedintele organizaţiei municipale de partid, formaţiunea reclamă că primarul a preferat, timp de doi ani, "să nu facă nimic, sperând că alţii vor rezolva problema". Mesajul viceprimarului Ganea vine după ce, luni, Consiliul Local a refuzat să accepte pe ordinea de zi un proiect propus de primar vizând crearea unei asociaţii de dezvoltare alături de Consiliul Judeţean, aleşii PSD-ALDE reclamând că această măsură nu aducea şi o rezolvare a crizei.

"Ce s-a întâmplat în ședința de luni a Consiliului Local Ploiești depășește orice imaginație și trage un serios semnal de alarmă asupra capacității primarului liberal Dobre Adrian de a conduce responsabil Ploieștiul. Deși știa de mai bine de doi ani că va expira contractul cu operatorul Veolia, a preferat, în stilul caracteristic, să nu faca nimic, sperând că alții vor rezolva problema. Pe ultima sută de metri, edilul a încercat să bage sub nasul consilierilor locali un proiect de hotârâre, așa zis salvator, în realitate doar o nouă minciună a liberalului Dobre. Consilierii s-au trezit în față cu un proiect prin care trebuia să înființeze o asociație împreună cu Consiliul Județean Prahova, denumită în mod pompos «Confort»! Acest proiect era, în realitate, o declarație de principiu în vederea asocierii, fără nimic concret și fără a fi prezentate nici macar documentele de constituire. Nu poți iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local al cărui singur argument este acela că.... de la 1 mai 2019 expiră contractul cu operatorul... Nu tu argumente financiare, nu tu alternative sau vreo altă motivare reală... doar un simplu text, realizat într-un dispreț iresponsabil față de ploieșteni. Acest proiect ar fi fost o ocazie excelentă pentru ca Adrian Dobre să facă public Studiul realizat în decembrie anul trecut, plătit cu bani grei de municipalitate, în care experții au prezentat mai multe propuneri pentru asigurarea serviciilor de termie în municipiul Ploiești. Dar primarul continuă să îl țină la sertar, din motive numai de el știute", a afirmat Cristian Ganea, preşedintele PSD Ploieşti.

"Împreună cu colegii mei, consilierii social democrați, considerăm că, având în vedere termenul extrem de apropiat pentru expirarea contractului cu opereratorul, trebuie luate măsuri urgente. În acest moment, îi cer primarului Dobre să ia măsuri concrete pentru continuarea asigurării furnizării apei calde și a energiei termice către ploieștenii, plătitori de taxe și impozite. A venit momentul ca primarul Adrian Dobre să se trezească la realitate și să acționeze exclusiv în beneficiul ploieștenilor și nu să încerce să câștige capital electoral dintr-o problemă pe care nu a reușit să o gestioneze eficient", a mai afirmat viceprimarul.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Noi certuri în Consiliul Local Ploieşti pe tema contractului de termie care expiră pe 1 mai: "Un proiect superficial, care nu vine cu soluţii"

VIDEO | Cu doar câteva săptămâni rămase din contract, primarul Dobre cheamă ploieştenii la o dezbatere publică pe tema termiei

"Dacă nu poate și are bărbăția să o recunoască, să își dea demisia pe motive de necorespundere profesională. Așa și-ar mai spăla din păcatele acumulate în mandatul său, nu puține la număr", se încheie comunicatul transmis marţi de PSD Ploieşti.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.