Miercuri, 29 Mai 2019 14:02

Bogdan Toader, PSD Prahova: "Electoratul nu a fost nemulţumit de măsurile guvernării, ci de faptul că legile Justiţiei au luat prim-planul"

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Partidul Social Democrat traversează un moment de cotitură, după înfrângerea de la alegerile europarlamentare, urmată, la o zi distanţă, de condamnarea penală a lui Liviu Dragnea. După şedinţa Comitetului Executiv, preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, afirmă că formaţiunea trebuie să rămână la guvernare, opinie împărtăşită de toţi liderii judeţeni, dar să renunţe la intenţiile de modificare a legilor Justiţiei şi, în paralel, să înceapă să ţintească şi alte categorii de electorat decât cele considerate tradiţionale.

CeX-ul PSD a fost convocat marţi, discuţiile vizând în primul rând rămânerea la guvernare, dar şi nevoia alegerii unei noi conduceri. Legat de prima temă, în PSD există şi voci favorabile unei ieşiri de la guvernare, pentru a opri aşa-zisa "erodare" în sondaje, însă acest curent de opinie nu este foarte răspândit. Ca dovadă, liderii formaţiunii au decis, în şedinţa Comitetului Executiv, menţinerea guvernării, însă cu schimbarea unor miniştri. După rezultatul la europarlamentare şi condamnarea preşedintelui de partid, reprezentanţii PSD iau în calcul şi convocarea urgentă a unui Congres Naţional în care să fie aleasă o nouă conducere.

Prezent la şedinţa CeX de marţi, preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, declară că partidul trebuie să renunţe la intenţiile de modificare a legilor Justiţiei. "O primă concluzie este că trebuie să găsim o metodă să ne adresăm şi unui alt segment de electorat, nu doar membrilor şi simpatizanţilor. A doua discuţie a fost pentru rămânerea la guvernare, pentru că trebuie să ne îndeplinim promisiunile electorale. Prin acest vot, electoratul nu a spus că a fost nemulţumit de măsurile noastre, ci de faptul că prim-planul a fost luat de legile Justiţiei. Acest lucru ne-a făcut un deserviciu. Am decis că trebuie să renunţăm la discuţiile pe această temă. În al treilea rând, trebuie convocat un Congres pentru alegerera unei noi structuri de conducere. Aici există două variante, una lungă, cu alegeri de jos în sus, începând de la filialele locale, apoi cele judeţene şi apoi cea naţională, situaţie în care abia prin septembrie s-ar putea desfăşura Congresul Naţional, şi o variantă rapidă, cu organizarea acum a unui Congres. Sau ambele variante, unul acum, pentru alegerea unei conduceri interimare, şi unul în toamnă. Trebuie neapărat o restructurare a PSD, factorul profesional să aibă întâietate", a declarat preşedintele PSD Prahova.

Bogdan Toader a anunţat că se fac analize şi cu privire la rezultatele din Prahova, unde PSD, la fel ca în alte judeţe cu procent mare de populaţie urbană, a ieşit în urma PNL şi USR.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Rezultate FINALE la europarlamentare, în județul Prahova: PNL - 28,35%, USR.PLUS - 22,58%, PSD - 20,74%

Reacția Vioricăi Dăncilă, după scorul foarte slab obținut de PSD: "Nu am de ce să demisionez"

"În Prahova suntem într-o perioadă de analiză, vedem ce a funcţionat şi ce nu. Sunt şi cazuri fericite, cum este la Mizil, unde am ieşit pe primul loc deşi nu avem o reprezentare mare, dar şi cazuri mai puţin fericite, unde avem primar, viceprimar şi majoritate în consiliul local însă am ieşit pe locul doi sau trei. În contextul actual, Ploieştiul stă bine, şi-a scos voturile de la alegerile locale, ba chiar un pic peste. În schimb la Câmpina trebuie o analiză foarte atentă", a mai afirmat Bogdan Toader.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.