Miercuri, 29 Mai 2019 14:55

PRO România are, de astăzi, propriul grup parlamentar în Camera Deputaților

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Plenul Camerei Deputaţilor a luat act, miercuri, de constituirea grupului parlamentar ”Pro Europa”, al cărui lider va fi fostul premier Victor Ponta. Vicelideri sunt Mihai Tudose şi Daniel Constantin. Secretar este Gabriela Podașca.

Grupul este format din 21 de parlamentari independenți a anunțat Daniel Constantin.

"ProRomânia EXISTA (indiferent de opinia PSD, PNL sau a altui partid politic) - EXISTA pentru ca pe 26 Mai a fost votat de 600.000 de romani / EXISTA pentru ca avem 22 de deputati care activeaza serios si profesionist in Parlamentul Romaniei! EXISTA pentru ca avem personalitate si curaj! Nu avem nevoie de nicio favoare atunci cand este vorba despre un drept constitutional! Avem nevoie doar sa se aplice Constitutia Romaniei! Nu trebuie sa negociem nimic pentru aplicarea legii! Decizia CCR nr 85/2019 spune foarte clar ca este «dreptul parlamentarilor independenti sa se constituie intr-un grup - daca sunt minim 10 alesi pe aceeasi lista»! Pana acum Liviu Dragnea a refuzat abuziv sa aplice Decizia CCR - vad ca si Carmen Moldovan ( o colega pe care am sprijinit-o si apreciat-o , dar care ieri s-a comportat ca Liviu Dragnea?) a continuat ieri acest abuz! Daca noul presedinte al Camerei ( Ciolacu, Turcan, cine va fi ales) continua abuzul vom utiliza cele mai dure si agresive cai legale pentru recunoasterea drepturilor noastre constitutionale!

ProRomania- suntem chiar ALTFEL - pentru ca avem curaj si nu ne vindem!" a scris Victor Ponta, miercuri, pe Facebook, înainte de constituirea noului grup parlamentar pe care îl va conduce, din Camera Deputaților.

”Acest grup al Pro România există și vom lua act de asta”, a spus Marcel Ciolacu (PSD) înaintea votului din plen.

Anunțul a fost speculat, pe scena politică fiind lansată ipoteza conform căreia Ponta ar fi primit acest lucru de la PSD la schimb cu voturile sale în favoarea propunerii social-democraților la conducerea Camerei Deputaților.

Ponta a anunțat, însă, miercuri, că Pro România nu va vota nici nu Marcel Ciolacu (propunerea PSD susținută și de ALDE), nici cu Raluca Turcan (propunerea PNL, susținută și de PMP și USR).

La șefia Camerei Deputaților mai candidează Kelemen Hunor, din partea UDMR.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.