Miercuri, 29 Mai 2019 15:27

Mircea Geoană, propus ca ministru la Externe în locul lui Meleşcanu

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Surse din mediul politic anunţă că Mircea Geoană, fost preşedinte al Partidului Social Democrat, este dorit înapoi în formaţiune, dar şi propus pentru un post în Guvern. Aflaţi într-o criză de proporţii, după rezultatele la europarlamentare şi condamnarea lui Liviu Dragnea, reprezentanţii PSD speră ca o eventuală reactivare a lui Geoană să aducă o uşoară îmbunătăţire a imaginii partidului.

Potrivit aceloraşi surse, fostul preşedinte PSD este în cărţi pentru a prelua postul de ministru la Externe, în contextul în care actualul ministru, Teodor Meleşcanu, senator ALDE Prahova, este puternic contestat după modul în care a gestionat secţiile de votare din Diaspora.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Președintele Klaus Iohannis cere demisia Guvernului, după scrutinul de duminică

Bogdan Toader, PSD Prahova: "Electoratul nu a fost nemulţumit de măsurile guvernării, ci de faptul că legile Justiţiei au luat prim-planul"

Informaţia privind propunerea lui Geoană ca ministru de Externe a fost oferită pentru "Telegrama" de surse de încredere din PSD. Aceleaşi surse mai spun că, în căutarea unei îmbunătăţiri a imaginii partidului, social-democraţii ar urma să propună o figură nouă şi pentru portofoliul de la Fonduri Europene. Informaţia este confirmată, cel puţin parţial, de premierul Dăncilă, care într-o declaraţie făcută miercuri, în Parlament, a spus că PSD are porţile deschise pentru revenirea unor foşti membri. "Vrem să deschidem larg porţile şi cei care vor să vină alături de noi vor fi întotdeauna bineveniţi. Binenţeles că şi Mircea Geoanaă şi alţi colegi care vor să vină alături de PSD vor avea loc. Eu îmi doresc toţi oamenii de bună credinţă şi care chiar dacă au plecat din varii motive sufletul lor a rămas tot alături de social democraţi", a declarat preşedintele executiv al PSD, Viorica Dăncilă, care a preluat conducerea formaţiunii după ce Liviu Dragnea a ajuns la închisoare.

CITIŢI ŞI:

Surse: PSD Prahova îl susţine pe Mihai Fifor pentru a prelua conducerea partidului

PSD păstrează șefia Camerei Deputaților. Câte voturi a obținut Marcel Ciolacu

Informaţia este confirmată şi de faptul că, potrivit presei centrale, Mircea Geoană a ajuns miercuri la Palatul Victoria. După discuţia cu Vorica Dăncilă, acesta a declarat, totuşi, că nu intenţionează să reintre în PSD. "Inima mea va rămâne întotdeauna fidelă social-democraţiei, ideilor progresiste şi valorilor democratice europene. Înţeleg şi încurajez nevoia PSD de a depăşi o perioadă grea care, netratată cu curaj şi responsabilitate, are potenţialul de a pune sub semnul întrebării soarta acestui mare partid românesc. Rămân alături de foştii mei colegi şi colege, însă planurile mele imediate nu includ revenirea în politica militantă", a afirmat astăzi Mircea Geoană, citat de site-ul aktual24.ro.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.