Luni, 03 Iunie 2019 15:27

Solicitarea de constituire a unei comisii de anchetă pentru votul din Diaspora - înscrisă pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Solicitarea PNL, USR şi PMP de constituire a unei comisii de anchetă privind îngrădirea dreptului la vot al cetăţenilor români din Diaspora a fost înscrisă pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, a anunţat, luni, secretarul Camerei Olguţa Vasilescu, potrivit AGERPRES.

"Am avut pe ordinea de zi şi un proiect de hotărâre privind constituirea unei comisii de anchetă privind îngrădirea dreptului de vot al cetăţenilor din Diaspora. Este depus de grupurile USR, PNL şi PMP. S-a înscris pe ordinea de zi a plenului. Există însă o solicitare din partea unor grupuri şi de la Senat şi este posibil să fie pusă şi pe ordinea de zi a unui Birou permanent reunit în viitor, astfel încât să se decidă dacă această comisie va fi doar la Camera Deputaţilor sau va fi în plenul Parlamentului aprobată", a precizat Olguţa Vasilescu, după şedinţa Biroului permanent.

Ea a adăugat că Biroul a aprobat ca acest proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de anchetă să fie pe ordinea de zi a plenului.
În 30 mai, PNL, USR şi PMP au depus la conducerea Camerei Deputaţilor o solicitare de înfiinţare a unei comisii de anchetă cu privire la îngrădirea dreptului la vot al cetăţenilor români din Diaspora la alegerile din 26 mai.

Conform proiectului de hotărâre, comisia parlamentară de anchetă cu privire la îngrădirea dreptului la vot a cetăţenilor din Diaspora va avea ca obiective verificarea circumstanţelor în care a fost stabilit un număr de secţii de votare ce s-a dovedit a fi insuficient, cine au fost responsabilii pentru organizarea defectuoasă a alegerilor din Diaspora, în ce măsură observatorii de la secţii au acordat asistenţa necesară alegătorilor pentru a fi îndrumaţi spre alte secţii de votare şi de ce nu s-a prelungit programul de votare la secţiile cu probleme din afara ţării.

Sursă foto RomaniaTV.Net.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.