Joi, 11 Iulie 2019 15:34

Consilierii PSD anunţă c-au găsit o soluţie pentru salubritatea oraşului: taxă specială pentru persoanele fără contract

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe principiul "există dar lipseşte cu desăvârşire", în Ploieşti există o taxă specială pentru persoanele fără contracte de salubritate, însă ea nu se şi aplică. Este unul dintre factorii invocaţi de toate taberele pentru a explica problemele la ridicarea gunoaielor, iar consilierii PSD, după convocarea unei comisii speciale de analiză, susţin că au găsit o soluţie. Ei propune modificarea reglementărilor locale şi introducerea unei taxe noi şi nu uită să-l taxeze drastic pe primarul Adrian Dobre. Social democraţii îl critică pe edil şi pentru blocajul din domeniul iluminatului stradal, în contextul în care municipiul riscă să rămână în beznă la finalul acestei luni.

Într-un comunicat de presă transmis joi seară, după reunirea comisiei speciale desemnate de Consiliul Local pentru verificarea serviciilor publice din municipiu, consilierii PSD susţin că au găsit soluţia pentru deblocarea, măcar parţială, a salubrităţii. "Primarul Ploieștiului Adrian Dobre a ajuns la capătul puterilor. După episodul devenit public în care își descarcă nervii pe Raul Petrescu, directorul RASP Ploiești, edilul liberal a recidivat ridicând tonul și la angajații Primăriei Ploiești. Noi, reprezentanții PSD Ploiești, ne-am fi dorit ca domnia sa să învețe în cei trei ani de mandat arta diplomației și pe cea a gestionării municipiului reședință de județ. Ar fi putut crea o echipă competentă și nu s-ar mai fi ajuns în situația de astăzi, când Ploieștiul este sufocat de gunoaie. Am reușit să rezolvăm parțial situația salubrizării căilor publice așezând la aceeași masă toți factorii care ar putea rezolva problema gunoiului. Astfel, într-o primă ședință a Comisiei pentru identificarea soluțiilor pentru îmbunătățirea salubrității căilor publice viceprimarul Cristian Ganea, alături de consilierii locali George Botez, Andrei Gheorghe, Marius Mateescu, de Raul Petrescu, directorul RASP, și de reprezentanți ai tuturor direcțiilor din Primărie, au reușit să pună la punct un plan pentru curățarea de urgență a orașului. Ne-am fi dorit să nu fim nevoiți să înființăm această comisie, dar mesajele disperate ale ploieștenilor ne-au determinat să acționăm și să căutăm soluții", se laudă consilierii PSD. "Astfel va fi inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care va fi introdusă o taxă specială de salubritate pentru clienții persoane fizice sau juridice, care nu au încheiat contract de salubritate, dar beneficiază de servicii", se mai explică în comunicat.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

ANALIZĂ | De ce e Ploieştiul plin de gunoaie

Electrica lasă Primăria Ploieşti fără curent pentru iluminatul public

"De asemenea, va fi înființat un grup de lucru format din directorii principalelor instituții subordonate municipalității care vor trebui să propunăun plan măsuri pentru a nu se mai ajunge într-o asemenea situație. Din păcate, incapacitatea managerială a liberalului a transformat orașul într-un maldăr de gunoi, iar în curând, de parcă nu erau suficiente probleme, Ploieștiul ar putea rămâne în întuneric. Vă rugăm, din nou, ca măcar în ceasul al 12 lea  să  învățați să deveniți  un primar adevărat, un primar care să muncească în interesul ploieșteanului, un primar care ia singur deciziile cele mai bune pentru oraș și care nu așteapă soluții minune de la șefii politici! Și dacă nici după trei ani nu reușiți, încercați trucul cu demisia. Scăpați și dvs de stres și ploieștenii de un primar incompetent!", se încheie comunicatul transmis de PSD Ploieşti.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.