Luni, 09 Septembrie 2019 13:35

Barna îl acuză pe Tăriceanu c-a "împănat" administraţia publică: Acum plătim iresponsabilitatea acelei guvernări care a irosit o creștere economică

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele USR, Dan Barna, îl acuză pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că în perioada în care a fost premier a "împănat" administraţia publică de funcţionari, reclamând că numărul acestora a crescut de la 450.000 la aproape 1,8 milioane, fără ca asta să fi adus şi vreo îmbunătăţire simţibilă a activităţii lor.

Declaraţia a fost făcută duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgovişte de candidatul USR-Plus la prezidenţiale, în contextul unei discuţii despre reforma administrativă. „Am spus şi la priorităţile noastre: necesitatea reformei administrative. Pentru asta putem să îi mulţumim foarte mult eternului politician, sper eu acum, pe final de carieră, domnul Tăriceanu, care pe creşterea economică din 2006-2007, când România avea undeva la 450.000 de funcţionari publici, a considerat că toată acea performanţă a noastră trebuie folosită pentru a împăna administraţia publică cu funcţionari. Şi a crescut atunci, între timp s-a ajuns şi la 1,8 milioane de funcţionari, deci, practic, aproape de patru ori, fără ca serviciile sau calitatea lor să crească în vreun fel. Acum plătim iresponsabilitatea acelei perioade şi acelei guvernări care a irosit o creștere economică bună României”, a declarat Dan Barna, citat de Digi 24.

„Soluțiile sunt din punctul nostru de vedere foarte clare: reformă în instituțiile administrative. Funcționarii aceia competenți și responsabili care muncesc și își fac treaba nu au niciun fel de problemă, restul cei angajați acolo pe criteriu de amante, cumnații veri, nepoți vor fi concursuri pe bune. Despre asta vorbim. Mulți dintre dumneavostră mi-ați spus că acele concursuri pe post sau acele concursuri de titularizare artificială, cu subiectele date de seara, la mișto. Lucrul acesta trebuie să înceteze și reforma în administrație de aici trebuie să pornească de la meritocrație la propriu”, a adăugat Barna. Acesta a fost prezent duminică la Târgoviște de Zilele Orașului unde a strâns semnături pentru candidatura la președinție.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.