Marți, 10 Septembrie 2019 11:14

Ambasadorul României în Marea Britanie cere Guvernului să aprobe prelungirea termenului de înscriere la vot în Diaspora

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ambasadorul României în Marea Britanie Dan Mihalache face apel la Guvern şi AEP să aprobe prelungirea termenului de înregistrare a românilor din străinătate, pentru votul prin corespenţă, precum şi pentru solicitarea înfiinţării secţiilor de votare.

„Mă simt dator să fac apel la Guvernul României şi la Autoritatea Electorală Permanentă să aprobe prelungirea termenului de înregistrare a cetăţenilor români din străinătate, atât, pentru votul prin corespondenţă, cât şi pentru solicitarea înfiinţării de secţii de votare. După cum se ştie, mâine (miercuri - n.r.), 11 septembrie este prevăzut să se încheie acest proces. Este adevărat că, în aceste 45 de zile de când a fost demarată procedura de înregistrare, numărul românilor din străinătate este surprinzător de redus. Doar aproximativ 55.000 de români s-au înregistrat”, a declarat Dan Mihalache, printr-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

Guvernul ar putea adopta în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 septembrie la 15 septembrie, au declarat surse guvernamentale, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Constantin Buică anunţa săptămâna trecută că aşteaptă avizele şi semnăturile pentru promovarea unei ordonanţe de urgenţă care să prelungească termenul înscrierii românilor pentru votul în străinătate de la 11 septembrie la 15 septembrie.

Credit foto Agerpres.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.