Miercuri, 11 Septembrie 2019 10:27

Meleșcanu, ales președinte al Senatului: Sunt membru ALDE și voi depune eforturile pentru continuarea actului de guvernare

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teodor Meleșcanu a fost ales, marți 10 septembrie, președinte al Senatului. El a fost propus pentru această funcție de PSD, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. Meleșcanu a fost ales în al doilea tur cu 73 de voturi în timp ce contracandidata sa Alina Gorghiu, susținută de PNL, a obținut 59 de voturi. Social democrații au reușit să-și impună candidatul deși nu aveau numărul necesar de voturi pentru validarea acestuia. Grupul PSD a avut 67 de voturi iar diferența de șase voturi a venit de la senatorii ALDE, potrivit surselor HotNews.ro.

"Sunt membru ALDE și intenționez să rămân în partid. Sunt multe modalități să contribui la dezvoltarea ALDE. Prima va fi operațiunea de împărțire a principalelor funcții în cadrul Biroului Permanent al Senatului, al comisiilor și multe altele. Voi încerca să îmi promovez colegii astfel încât ei să își prezinte ideile, propunerile (...) Noi am fost doi ani și jumătate în Guvern împreună cu PSD. S-au făcut multe lucruri bune și mai puțin bune. E foarte delicat să stai pe peron și să dai cu pietre în geamurile trenului care trece. Nenorocirea este că dacă faci asta, rămâi pe peron pentru foarte mult timp”, a explicat Meleșcanu imediat după alegerea sa.
Ulterior, Meleșcanu a declarat că, din punctul său de vedere, colaborarea cu PSD trebuie să continue.

Sursă foto g4media.ro.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.