Joi, 12 Septembrie 2019 14:56

Grațiela Gavrilescu spune răspicat de ce s-a întors împotriva lui Tăriceanu: "Nu este logic să ieşi de la guvernare şi să n-ai pe cine susţine la prezidenţiale"

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Filiala Prahova a ALDE, condusă de Grațiela Gavrilescu, este cea mai categorică în poziția împotriva deciziilor anunțate de liderul național, Călin Popescu Tăriceanu, și a făcut deja scut în jurul președintelui de organizație și a unui alt membru marcant, Teodor Meleșcanu.

Citiți și:  ALDE Prahova și-a declarat oficial susținerea pentru Grațiela Gavrilescu și Teodor Meleșcanu. Apelul lansat către celelate organizații din țară

Gavrilescu a ieșit la rampă, joi, după ce Tăriceanu a arătat că aceasta și actualul președinte al Senatului sunt excluși din partid.

Citiți și: Graţiela Gavrilescu, exclusă din ALDE. Tăriceanu a făcut anunţul

Grațiela Gavrilescu - propunerea PSD pentru funcția de ministru al Mediului, din care a demisionat acum mai puțin de două săptămâni, și pe care o ocupa din partea ALDE - spune că nu a fost de acord cu faptul că partidul din care face parte nu mai are un candidat propriu la prezidenţiale.

"În momentul în care am luat decizia să-mi dau demisia din funcţia de ministru al Mediului şi vicepremier din partea ALDE a fost că noi la ora aceea aveam o decizie luată în partid prin care aveam un candidat pentru alegerile prezidenţiale. Am considerat că lupta politică poate să fie dusă pentru această campanie care va începe peste câteva zile. Dacă am dat un vot în delegaţia permanentă pentru a ieşi de la guvernare şi a susţine un candidat şi să ne aflăm azi în situaţia în care suntem ieşiţi de la guvernare dar nu avem candidat propriu, am considerat că nu mai este logic să ieşi de la guvernare şi să n-ai pe cine susţine. De aceea, ieri, am revenit exact la soluţia iniţială din 2014", a declarat, joi, la Digi24, Graţiela Gavrilescu.

Citiți și: Doi parlamentari prahoveni iau hotărâri decisive pentru viitorul ALDE

Vicepreședintele ALDE a mai spus că este "un soldat mai mult decât disciplinat" prin rezultatele pe care le-a avut alături de colegii săi, "pentru că votul pe care ALDE Prahova l-a obţinut a obţinut şi rezultate bune pentru grupul parlamentar atât în Cameră cât şi pentru Senat". "Dacă tot nu avem candidatul nostru, nu credeţi că niciun cetăţean, nici măcar acela pentru care eu trebuia să semnez un ştat de plată nu trebuia să sufere. Eu am avut delegată atribuţia de ordonator principal de credite secretarului general adjunct dar această atribuţie a fost stopată în momentul în care eu am demisionat şi a apărut de fapt decretul de încetare a funcţiei de ministru", a afirmat fostul ministru.

Gavrilescu a spus că nu a trădat ALDE, un proiect în care a crezut și crede în continuare, dar consideră că la ora actuală este nevoie de o reformare a partidului.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.