Joi, 12 Septembrie 2019 15:44

Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă pentru prelungirea înscrierii la vot în Diaspora

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Executivul a adoptat, joi, ordonanţa de urgenţă care vizează extinderea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 la 15 septembrie, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nelu Barbu.

„În şedinţa de guvern de astăzi, la propunerea AEP a fost adoptat un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea legii 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, modificarea legii 208/2015 privind alegerea senatului şi Cdep, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea AEP precum şi unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru preşedintele României din anul 2019”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, potrivit MEDIAFAX.

Astfel, 15 septembrie 2019 este data limită pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot din străinătate ca alegător prin corespondenţă, respectiv ca alegători într-o secţie de votare organizată în străinătate.

Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.