Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 08:31

ALDE a anunțat oficial excluderea lui Meleșcanu, Gavrilescu, Băișanu și Cupă. Filialele Prahova, Cluj și Prahova, DIZOLVATE

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biroul Politic Executiv al ALDE s-a reunit, vineri, și a decis excluderea din partid a noului președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu, și a celor trei membri care au acceptat să fie propuneri de miniștri din partea premierului PSD Viorica Dăncilă. Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții formațiunii politice, hotărârea a fost luată "în baza prevederilor art. 14, alin 2, lit. c din Statutul ALDE care prevede : «Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului sau partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală»".

"Biroul Politic Executiv al ALDE a constatat că domnul Teodor Meleşcanu, doamna Graţiela Leocadia Gavrilescu, precum şi domnii Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu au acceptat să participe la discuţii de negociere cu PSD în vederea ocupării de funcţii la nivelul Senatului României, respectiv Guvernului României, discuţii în urma cărora au acceptat funcţiile propuse. În acest fel au încălcat Hotărârea Delegaţiei Permanente Naţionale ALDE din data de 26 august 2019, votată cu o majoritate covârşitoare de 83 de voturi pentru şi 2 abţineri, şi Hotărârea Biroului Politic Central din data de 3 septembrie 2019. Ca urmare, secretariatul general ALDE va proceda la radierea din baza de date centrală a ALDE a doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu şi a domnilor Teodor Meleşcanu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu", a informat ALDE.

Vicepreşedintele ALDE Marian Cucşa a declarat, după deciziile ALDE privind excluderile a patru membri din partid şi dizolvarea a trei organizaţii judeţene, de la Prahova, Dolj și Oradea, care au adoptat rezoluții solicitând organizarea unui congres, că au fost puşi în faţa unei situaţii "de o laşitate ieşită din comun". Acesta spune că este nevoie de un Congres pentru redefinirea partidului, scrie Mediafax.

Teodor Meleşcanu a anunţat deja că va ataca decizia de excludere în instanţă. Anunţuri similare au fost făcute şi de către Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, acesta din urmă spunând că va merge în instanţă şi le va face plângere penală lui Călin Popescu Tăriceanu şi Chiţoiu după decizia de excludere a sa din partid. El a adăugat că şedinţa convocată vineri, în Parlament, este ilegală din punct de vedere al statutului ALDE.. 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.