Luni, 16 Septembrie 2019 10:41

Instituțiile publice, autogările, piețele vor trebui să monteze parcări speciale pentru biciclete

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi liberali au depus, la Senat, un proiect care prevede dotarea clădirilor publice, a pieţelor, a autogărilor sau staţiilor CFR cu parcări pentru biciclete, în acest sens fiind montate suporturile necesare, cât şi dispozitive antifurt.

„(1) Clădirile publice sau de utilitate publică, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată ce deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minim zece biciclete, cât şi montarea pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt. (2) În vederea implementării măsurilor prevăzute la alineatul (1) cladirile istorice şi de patrimoniu se vor adapta, cu respectarea caracteristicilor arhitectonice, conform reglementărilor legale în domeniu”, prevede proiectul de lege al liberalilor, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit propunerii legislative, costurile lucrărilor necesare realizării dotărilor respective vor fi suportate  din bugetele publice, centrale sau locale şi din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, după caz.
Proiectul legislativ prevede şi amenzi de până la 4.000 de lei pentru cei care nu amenajează parcările pentru biciclete, prevăzute şi cu dispozitive antifurt.

Iniţiativa legislativă a fost înregistrată la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă Biciclistul.ro.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.