Luni, 16 Septembrie 2019 11:02

Orban: Dăncilă şi PSD ştiu că nu mai au majoritate. Opoziția ţinteşte 241 de parlamentari la moţiunea de cenzură

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus la Digi24 că negociază în continuare cu partidele din opoziție pentru a obține garanția că moțiunea de cenzură va trece. El spune că cei care nu votează moțiunea se poziționează de partea Guvernului.

„Depunem moțiunea de cenzură. Săptămâna viitoare avem noi runde de discuții cu posibili parteneri. Deja textul moțiunii este discutat cu partenerii din opoziție, din UDMR. Forma a fost trimisă către ALDE și Pro România. În condițiile în care săptămâna viitoare vin la discuții, șansele moțiunii sunt foarte mari. Vom depune moțiunea când vom avea 233 de semnături. Opoziția are o singură armă la dispoziție și trebuie folosită atunci când are cele mai mari șanse să cadă Guvernul”, a spus Orban, citat de Digi24.

Ludovic Orban a spus că premierul Viorica Dăncilă trebuie să vină în fața Parlamentului cu lista de miniștri, pentru că e schimbată configurația politică a cabinetului și are această obligație constituțională. „Fug Viorica Dăncilă și PSD de remaniere precum dracul de tămâie. Știu că nu mai au majoritate. PSD și premierul încearcă să atragă parlamentari din zona opoziției oferindu-le posturi vacante”, a spus el.

Ludovic Orban spune că în acest moment, guvernul e sprijinit doar de PSD, iar numărul parlamentarilor din partidele care s-au declarat în opozție este de 241, în condițiile în care o moțiune de cenzură are nevoie de 233 de voturi pentru a trece.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.