Miercuri, 18 Septembrie 2019 09:47

Teodorovici vrea închisoare pentru românii cu restanţe la Fisc. A promis că retrage proiectul, dar s-a răzgândit

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a spus că va opri proiectul care prevede închisoare pentru neplata contribuțiilor la Fisc, apoi a revenit asupra declarațiilor și a anunțat că proiectul rămâne în Parlament. Este vorba despre o modificare legislativă propusă de el, în calitate de senator, vinerea trecută.

Marţi dimineaţă, Teorodovici a anunțat că va opri proiectul de lege până când vor fi strânse 10.000 de semnături de la oamenii de afaceri. Aceasta, după ce inițiativa a primit foarte multe critici, notează Digi 24Ministrul a revenit însă, după câteva ore, asupra acestei declarații. El a spus că proiectul rămâne în circuitul parlamentar, mai notează sursa citată.

De ce să le retrag? Ele rămân în Parlament în dezbatere, acea propunere de act normativ este o propunere pentru care este necesară o discuție, o dezbatere mai largă în zona economică și am toată convingerea că oamenii de afaceri vor veni clar cu sprijin pe această variantă pentru că această propunere trimisă vine din Parlament. Uitați-vă care este sensul și care este dorința de clarificare și anume protejarea atât a angajatului, a angajatorului și a bugetului de stat. Practic angajatorul nu mai este să spunem așa în cazul în care acest act se va aproba pentru sume. Știți foarte bine ANAF timp de doi ani de zile pentru sume derizorii, trimite, face practic dosarele respective, e faptă penală”, a spus Teorodovici.

Potrivit proiectului depus vineri la Senat, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 6 ani reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul scadent prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor prevăzute în anexa la prezenta lege”. În anexă se precizează că este vorba, între altele, despre impozitul pe dividende, pe salarii, pensii, arende, activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, contribuții la asigurările de sănătate. Într-o postare pe Facebook, acesta spune că proiectul „a stârnit deja, în media, o multitudine de reacţii, chiar dacă multe dintre ele fundamentate pe o insuficientă analiză şi, evident, pe o neînţelegere a textului de lege propus, arătând fie necunoaştere, fie, ceea ce este şi mai grav, rea-voinţă”.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.